Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ


Του Κώστα Μπετινάκη



Σύσσωμος ο δυτικός πολιτικός κόσμος κινητοποίησε τα απόλυτα ελεγχόμενα Μέσα που διαθέτει για να πείσει ότι «η Ευρώπη δεν κινδυνεύει» από το πολιτικό εξτρεμιστικό Ισλάμ, την επαύριον της αιματοχυσίαςστο Παρίσι.

Κι όμως αν παρακολουθήσουμε με ψυχραιμία τα γεγονότα θα διαπιστώσουμε ότι δεν είχαμε να κάνουμε με επίθεση «ιδεολόγων τζιχαντιστών», αλλά με καλά εκπαιδευμένους κομάντος. Οι «μάρτυρες» δεν συνηθίζουν να διαφεύγουν μετά την επίθεση, αλλά μένουν να δώσουν την τελική μάχη επιτόπου.

Πολλά είναι τα στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η «αναπάντεχη» αυτή επίθεση θα χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως, με κάποιους να ελπίζουν ότι επίκειται η τελική αναμέτρηση των πολιτισμών. Αν και είναι δύσκολο να το αποδείξεις, δεν μπορούν να αποκρυφθούν οι υποψίες που βάζουν σκέψεις ότι πρόκειται για επιχείρηση που σχεδιάστηκε στην Ουάσιγκτον και στο Τελ Αβίβ.

Αυτό ακριβώς υποστηρίζει ο Γάλλος διανοούμενος, Τιερύ Μεϋσάν, ιδρυτής της ιστοσελίδας «Βολταίρος» και συγγραφέας του βιβλίου «9/11 the Big Lie and Pentagate». 

Επειδή δεν βρίσκονται στο Κάιρο ή στο Ριάντ ή την Καμπούλ οι υποστηρικτές της «σύγκρουσης των πολιτισμών», αλλά στο Τελ Αβιβ και την Ουάσιγκτον. Επειδή η μέθοδος της προβοκάτσιας, κατ΄εξοχήν εφαρμόζεται από τα δύο αυτά κέντρα.

Πολλά είναι τα παραδείγματα στοχευόμενων δολοφονιών που αποδίδονται στους αντίπαλους ώστε να δημιουργηθεί αναταραχή. Και ο πρώην πρόεδρος Σαρκοζί θα πρέπει να υπερηφανεύεται που επέστρεψε τη Γαλλία στις αγκάλες του ΝΑΤΟ, (απ’ όπου την είχε απομακρύνει ο ντε Γκώλ). Ώστε να πρωτοστατήσει την επιχείρηση «αντεπανάστασης» στη Λιβύη, με επακόλουθο ό,τι έχει συμβεί στο υπό 
διάλυση πια αυτό κράτος.

Το πιο γελοίο ήταν ότι ο John Kerry, μιλώντας στα γαλλικά, αποκήρυξε την επίθεση «εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης», ξεχνώντας πως η χώρα του, από το 1995 βομβαρδίζει τηλεοπτικούς σταθμούς (από το Βελιγράδι έως τη Βαγδάτη πχ).

Εκείνοι που σχεδίασαν την επιχείρηση εναντίον της σατυρικής εφημερίδας γνώριζαν πολύ καλά, ότι άμεση επίπτωση θα είναι η ακόμη πιο βαθιά διαίρεση των Γάλλων Μη-Μουσουλμάνων με τους Γάλλους Μουσουλμάνους. Αν και οι Γάλλοι Μουσουλμάνοι θα αποδοκιμάσουν την πολύνεκρη επίθεση στα γραφεία της σατυρικής εφημερίδας, δεν θα κατορθώσουν να περάσουν την αποδοκιμασία τους στην ήδη φανατισμένη κοινή γνώμη από τα δημοσιεύματα και όσα μετέδωσαν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Εφημερίδα του αμερικανικού εκδοτικού συγκροτήματος «McClatchy» ανακοίνωσε πως οι αδελφοί Kouachi, Said και Cherif είχαν στρατολογηθεί από το παράρτημα Khorasan της αλ-Κάιντα.

Τον περασμένο χρόνο, η ίδια πηγή είχε αποκαλύψει την ύπαρξη του εικονιζόμενου Γάλλου πολίτη Drugeon David και τον ρόλο που έπαιζε στην αλ-Κάιντα της Συρίας. 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στην ίδια έκδοση, ο νεαρός ήταν μέλος των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών. Λίγο αργότερα ωστόσο, το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι περιλαμβανόταν στον κατάλογο των «άμεσων στόχων» του.

Ήταν τότε που το γαλλικό Υπουργείο Άμυνας διέψευσε έντονα πως ο Drugeon υπήρξε υπάλληλος του.

Στις 6 Νοεμβρίου 2014, το τηλεοπτικό δίκτυο «Fox News» μετέδωσε πως ο David Drugeon σκοτώθηκε από αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος (drone) στη Σαρμάντα της Συρίας.

Σε άρθρο του ο ανταποκριτής του συγκροτήματος «McClatchy» στο Ιράκ, Mitchell Prothero, αναλύει τιςΆμεση επίπτωση θα είναι η ακόμη πιο βαθιά διαίρεση των Γάλλων Μη-Μουσουλμάνων με τους Γάλλους Μουσουλμάνουςφωτογραφίες και τα βίντεο στο μακελειό της σατυρικής εφημερίδας Charlie Hebdo. Για να καταλήξει στο προφανές συμπέρασμα, ότι οι αδελφοί Kouachi αν δεν είχαν πολεμική εμπειρία, τουλάχιστον είχαν υποβληθεί σε στρατιωτική εκπαίδευση. Στο ίδιο άρθρο επαναβεβαιώνεται ότι ο David Drugeon ανήκε στις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες κάτι που δημιουργεί υποψίες για το ενδεχόμενο πως και οι αδελφοί να ήταν επίσης συνεργαζόμενοι (σ.σ. Τα στοιχεία αυτά κυκλοφόρησαν σε εσωτερικό ενημερωτικό δελτίο του αμερικανικού Πενταγώνου, με ημερομηνία 8 Ιανουαρίου 2015).

Αδιάσειστα στοιχεία


Γεγονός είναι πως μιλούσαν άπταιστα γαλλικά. Εκείνο που έχει σημασία είναι πως πρόφεραν τις μαγικές λέξεις: «Να πείτε στα Μέσα ότι είμαστε από τη αλ-Κάιντα της Υεμένης». Αυτό και μόνο σημαίνει σύμφωνα με την αμερικανική ορολογία της τρομοκρατίας πως ήταν μέλη της αλ-Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου (AQAP), η οποία είχε καταγράψει στα μαύρα κατάστιχά της τον εκδότη και σκιτσογράφο του «Charlie Hebdo», Stephane Charbonnier ("Charb"), επειδή βλασφήμησε τον Προφήτη. Έτσι κρίνεται και η φράση των δύο δολοφόνων, «Εκδικηθήκαμε για τον Προφήτη».

Εδώ κλείνει η υπόθεση; Κι όμως χρειάστηκε πολύ λίγες ώρες πριν η γαλλική αστυνομία κατονομάσει τους (συνήθεις) υπόπτους, ενώ ο τρίτος άνδρας που κατονομάστηκε ως οδηγός του αυτοκινήτου των δολοφόνων, παρουσιάστηκε αυτοβούλως και επέδειξε ακλόνητο άλλοθι.

Τις πταίει;

Η γενική καταδίκη του «ισλαμοφασισμού» και της δράσης του, όπως την χαρακτήρισε ο πρόεδρος Ολάντ «περιθωριακής βαρβαρότητας», ταιριάζει απόλυτα σ’ αυτά που προωθεί η Δύση. Που ωστόσο δεν μπορεί να πείσει τα εκατομμύρια των Πακιστανών ή τα σχεδόν καθημερινά θύματα στις αγορές 
της Βαγδάτης ή τα εκατομμύρια των προσφύγων λόγω του Εμφυλίου στη Συρία. 

Όλοι oι παραπάνω αποδίδουν την «Κουλτούρα των Καλάσνικοφ» στις δυτικές επεμβάσεις.

Επειδή για τα δυτικά Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης, οι δεκάδες των νεκρών πολιτών σχεδόν σε καθημερινή βάση στο Πακιστάν, την Υεμένη, τη Συρία, το Ιράκ ή τη Λιβύη, δεν έχουν την ίδια σημασία με όσα συνέβησαν στο Παρίσι. Λες και η καρδιά της Ευρώπης αποτελεί άβατο που δεν πρέπει να νοιώσει 
επιπτώσεις από τα νεοαποικιακά γεωστρατηγικά παιχνίδια στις Μουσουλμανικές χώρες.

Εκείνο που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε είναι πως η Αυτοκρατορία του Χάους, κληρονόμησε την θεωρία του «διαίρει και βασίλευε» με τους νεοφιλελεύθερους «φιλόσοφους» να προβλέπουν «σύγκριση πολιτισμών» ενώ η δαιμονοποίηση του Ισλάμ, ξεκίνησε από την αναζωπύρωση ενδοθρησκευτικού 
μίσους –για καθαρά πολιτικοό-οικονομικούς λόγους- με την αντιπαλότητα Σαουδικής Αραβίας (Σουνίτες) και Ιράν (Σιίτες).

Έτσι και η σφαγή στην «Charlie Hebdo», δαιμονοποιεί το Ισλάμ.

Ναι, «EIMAΣΤΕ ΟΛΟΙ CHARLIE» επειδή σφαγιάσθηκαν αμνοί στο βωμό ενός αποτρόπαιου εγκλήματος νεόκοπων Ποντίων Πιλάτων, με εκατόμβες θυμάτων ενώπιον του Παγκόσμιου Άδικου. Με πολλές σκιές. Με απανωτά πλήγματα στην Ελευθερία της Έκφρασης...




zougla.gr