Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ

                                                                            
Χιώτισσες και Χιώτες,

Η επιλογή της συμμετοχής μου στο τοπικό ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. με τιμά ιδιαίτερα.  Να συγχαρώ και τους συνυποψήφιους μου για την αυτοδίκαιη ή επιλεγμένη συμμετοχή τους.  Όσο όμως τιμητική είναι αυτή η συμμετοχή μου, πολύ περισσότερο νιώθω την ευθύνη που απορρέει από αυτήν. Θέλω να πιστεύω πως το ίδιο νιώθουν και εκείνοι και πρωτίστως πρέπει να καταλάβουμε όλοι και να αποδείξουμε στους οπαδούς μας πως είμαστε εδώ ενωμένοι σαν μια γροθιά για να δώσουμε έναν ηθικό, έντιμο και καθαρό αγώνα, που πρωταρχικό και ασυμβίβαστο στόχο έχει το καλύτερο αποτέλεσμα για την παράταξη και δευτερευόντως την προσωπική μας επιτυχία. Για μένα τουλάχιστον αυτό ισχύει απαράβατα, αφού οι συγκυρίες της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής αστάθειας στην πατρίδα μας, δεν είναι πρόσφορες για πειραματισμούς και ακυβερνησία, όταν μάλιστα μετά από τόσες θυσίες μπορούμε να είμαστε όρθιοι.
Εκφράζω ανεπιφύλακτα την αντίθετη άποψη μου στην διεξαγωγή των εκλογών κάτω από τις παρούσες συνθήκες, που καταδεικνύουν πώς ο πατριωτισμός υποβαθμίζεται έναντι της εξουσιολαγνείας των κομμάτων.

 Θεωρώ πως η έκβαση αυτής της εκλογικής διαδικασίας πανελλαδικά θα βασιστεί σ’ ένα πεντάγωνο που εμπερικλείει τις λέξεις πυλώνες ΑΛΗΘΕΙΑ – ΟΡΓΗ – ΦΟΒΟΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ – ΕΛΠΙΔΑ.
Συνοπτικά:
ΑΛΗΘΕΙΑ: Γιατί είναι ψέμα ότι υπόσχεται οιοσδήποτε, αφού ακόμα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά είμαστε εύθραυστοι. Η Αλήθεια είναι ότι πρέπει να συνεχιστεί ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων, για να ολοκληρωθεί το νοικοκύρεμα του κράτους.  
ΟΡΓΗ: Γιατί σαν  καταιγίδα, τα οριζόντια μέτρα φορολογίας έπεσαν επί δικαίων και αδίκων, επί νοικοκυραίων και αρπαχτικών, χωρίς να επιβληθεί καμία τιμωρία στους κλέφτες και να επιστραφούν τα κλεμμένα.
ΦΟΒΟΣ: Γιατί κάποιοι απ’ όλες τις πλευρές τον καλλιεργούν με διαφορετική αφετηρία, ενώ όλοι γνωρίζουν πως δεν υπάρχει περίπτωση  να μην χορέψει κανείς το χορό που θα επιβάλλουν οι δανειστές. Ο μόνος φόβος που υπάρχει κατά την άποψη μου αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι πολλές και διαφορετικές συνιστώσες του που ή θα τον ρίξουν αν ακολουθήσει τον χορό ή θα τον αναγκάσουν σε καταστροφικές αποφάσεις αν δεν συναινέσει. 

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ: Γιατί δεν υπάρχει καμία εκτός Ευρώπης και γιατί προοπτική υπάρχει μόνο αν σκεφτόμαστε πατριωτικά, εθνικά και ενωτικά  πάνω από τον ατομισμό μας.