Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ

Το Σάββατο 13-12-2014 το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Καρράδειου Δημοτικού Σχολείου πραγματοποίησε ημερίδα στο χώρο του σχολείου με θέμα: «Τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά των παιδιών σχολικής ηλικίας. Ο ρόλος της συνεργασίας σχολείου - οικογένειας στην  ομαλότερη εξέλιξή τους». Η κα Βασιλάκη Δέσποινα, ειδική εκπαιδευτικός ανέπτυξε το θέμα "Τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά του παιδιού της σχολικής ηλικίας (6-12χρόνων).Τομείς ανάπτυξης» και η κα Τάσση Μαριάννα, παιδοψυχίατρος μίλησε για «το ρόλο της οικογένειας και του σχολείου στην ανάπτυξη των παιδιών και τη σημασία της συνεργασίας τους».
Ακολούθησε συζήτηση, της οποίας συντονίστρια ήταν η κα Τάσση, όπου δόθηκε η ευκαιρία στο κοινό να τοποθετηθεί και να εκφράσει σχόλια, ερωτήματα και προβληματισμούς.
Από την αποδελτίωση των αξιολογητικών εντύπων προέκυψε ότι η γνώμη του κοινού για την εκδήλωση ήταν πολύ καλή, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι επηρεάστηκαν από αυτά που άκουσαν και που θα άλλαζαν τη στάση τους απέναντι στα θέματα που παρουσιάσθηκαν. Τέλος, εκφράστηκε από το κοινό η επιθυμία για διοργάνωση επόμενης ημερίδας με κυρίαρχο προτεινόμενο θέμα τα συναισθηματικά προβλήματα στην παιδική ηλικία.

Θερμές  ευχαριστίες στο Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου καθώς και στο Διευθυντή για την εξαίρετη συνεργασία.