Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς  
Οι εξελίξεις στο κυβερνητικό πεδίο και η πορεία της διαπραγμάτευσης, είναι αυτές που θα καθορίσουν και τα δεδομένα στο εσωτερικό της ΝΔ. Οι κινήσεις όλων των πλευρών θα εκδηλωθούν ή όχι, ανάλογα με την τύχη της κυβερνητικής προσπάθειας και για το λόγο αυτό κανείς μέχρι στιγμής δεν εκδηλώνει δημόσια τις προθέσεις του και όλοι αναμένουν τις αποφάσεις του Αντώνη Σαμαρά και το στίγμα που θα δώσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για την πορεία του κόμματος.  
Κοινός στόχος όλων των πρωτοβουλιών, είναι η ενότητα της γαλάζιας παράταξης, κάτι που εκφράζεται από όλα τα στελέχη που συνεχίσουν τις συναντήσεις μεταξύ τους, στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο. Μεγάλο ενδιαφέρον είχε το δείπνο ομάδας πρώην βουλευτών του κόμματος με τον Κώστα Καραμανλή το βράδυ της Δευτέρας στη Ραφήνα. 
Συνδαιτυμόνες του πρώην πρωθυπουργού ήταν οι Δάνης Τζαμτζής, Παύλος Βογιατζής, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, Κώστας Παπασιώζος, Ασπασία Μανδρέκα, Ηλίας Βλαχογιάννης,  Θανάσης Νταβλούρος και Ανδρέας Κουτσούμπας. Τα στελέχη μετέφεραν στον κ. Καραμανλή τον προβληματισμό και τις ενστάσεις που υπάρχει στον κόσμο της ΝΔ για το εκλογικό αποτέλεσμα. 
Κοινή συνισταμένη όλων, ήταν ότι θα πρέπει στο κόμμα να συζητηθούν τα αίτια της ήττας και να ξεκαθαριστεί η πολιτική φυσιογνωμία της παράταξης με στόχο να ισχυροποιηθεί σε ένα σύγχρονο κεντροδεξιό πόλο, που θα έχει τις βάσεις του στις διαχρονικές αξίες και αρχές που κληροδότησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος, δεν μπήκε σε συζήτηση για τα εσωκομματικά, ωστόσο, όπως κάνει και στα τετ α τετ που έχει καθημερινά πλέον στο γραφείο του, συνέστησε ψυχραιμία και επεσήμανε την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ενότητα της παράταξης, ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή συγκυρία για τη χώρα. 
Αρκετοί είναι αυτοί πάντως που εισηγούνται την ενεργοποίηση του κ. Καραμανλή, με παρέμβασή του προς την κατεύθυνση της ενότητας του κόμματος, στο διάστημα που θα ακολουθήσει μετά τη διαδικασία της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Ο ίδιος ωστόσο, όπως έχουν τονίσει αρκετές φορές στενοί του συνεργάτες, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ως πόλος αμφισβήτησης του Αντώνη Σαμαρά. 


newpost.gr