Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΑΝΤ1… crisis: Περικοπές σε θέσεις εργασίας και συμβόλαια με νέο μοντέλο λειτουργίας


ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ-ΑΝΤ1Σε φάση σκληρών περικοπών και απολύσεων εισήλθε ο ΑΝΤ1. Ο Όμιλος του Αμαρουσίου, ύστερα από χρόνια ανάπτυξης και επέκτασης των δραστηριοτήτων του στο εξωτερικό, αποφάσισε να μειώσει δραστικά τον αριθμό των εργαζομένων του στην Ελλάδα.
Στην πρώτη φουρνιά των απολύσεων, που υπολογίζονται περίπου στις 30, περιλήφθηκαν τα τμήματα δημοσίων σχέσεων και δημιουργικού, ξαφνιάζοντας την αγορά, καθώς υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, όπως η Κατερίνα Γκαγκάκη, στενή συνεργάτιδα του Θ. Κυριακού και παρουσιάστρια, βρέθηκαν εκτός εταιρείας. Μαζί της απολύθηκε όλο το τμήμα δημοσίων σχέσεων, συμπεριλαμβανομένου του στελέχους Κώστα Τσολάκη. Επίσης απολύθηκαν στελέχη από το δημιουργικό τμήμα, υπό τον Γιάννη Δριμυλή, αλλά και εργαζόμενοι από το νομικό τμήμα και αλλού. Η νέα ενοποιημένη διεύθυνση μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων που θα προκύψει θα δίνει λόγο στον Τζόνι Καλημέρη, που, όπως φαίνεται, είναι πλέον ένα από τα ισχυρά πρόσωπα του ομίλου.
Η απόφαση αυτή της καρατόμησης των δύο τμημάτων φαίνεται πως έδωσε «χώρο» στα άλλα δύο προβεβλημένα στελέχη του ομίλου, τον Γιάννη Λάτσιο και τον Πέτρο Μπούτο. Η λύση στην οποία προσανατολίζεται η διοίκηση του ΑΝΤ1 είναι να προτείνει στον διευθυντή προγράμματος Γιάννη Λάτσιο με σημαντική μείωση των αποδοχών του, ενώ στην περίπτωση του Πέτρου Μπούτου, που έχει διετές συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1, θα υποστηριχτεί το εγχείρημα της δημιουργίας των νέων σειρών από την ANTS Productions, καθώς κρίθηκε πως δεν συμφέρει τον όμιλο το σπάσιμο της συνεργασίας αυτήν την περίοδο. Αναζητήθηκε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να δοθεί η διαχείριση της ANTS σε άλλο τηλεοπτικό παραγωγό, χωρίς αποτέλεσμα όμως, καθώς θα έπρεπε να προσληφθούν, εκ νέου, άλλοι εργαζόμενοι.

typologies.gr