Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Bloomberg : " Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΧΡΟΝΟ , ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ "

«Η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο, χρήματα και φίλους» αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg σχετικά με τη διάσταση απόψεων που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ της κυβέρνησης και της Ευρωζώνης.
Σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι αν ρωτήσει κανείς τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για τη δυσάρεστη κατάσταση της χώρας του είναι πιθανό να λάβει μια διαφορετική απάντηση από εκείνη που αντηχεί στη Ευρωζώνη.
Το Bloomberg παραπέμπει στη βεβαιότητα που εξέφρασε οΥΠΟΙΚ τη Δευτέρα ότι «η έξι εβδομάδων κυβέρνηση κάνει ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσει περισσότερη χρηματοδότηση και να αποφύγει τη χρεοκοπία». Αντιθέτως, συμπληρώνει, οι ομόλογοί του, στη διάρκεια του Eurogroup, έκαναν λόγο για κωλυσιεργία και έλλειψη λεπτομερούς ενημέρωσης για την επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση της χώρας.
«Ο Μισέλ Σαπέν, η κυβέρνηση του οποίου εμφανίστηκε πιο διαλλακτική απέναντι στις εκκλήσεις της Ελλάδας για λιγότερη λιτότητα, εξέφρασε απογοήτευση για τον Βαρουφάκη. Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, ανήσυχος για μια πιθανή εξέγερση κατά της λιτότητας στη χώρα του, σκλήρυνε επίσης τη ρητορική του», συμπληρώνεται στο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ζήτησαν από τον Βαρουφάκη να κάνει τη γλώσσα του λιγότερο διχαστική. Όπως είπε, οι υπουργοί είναι ενοχλημένοι με τον τρόπο που επικοινωνούσε. 

naftemboriki.gr