Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Δελτίο Τύπου για τη συμμετοχή Δήμου Χίου στην "Ώρα της γης"


 Ο Δήμος Χίου, στηρίζοντας την παγκόσμια προσπάθεια για προστασία του πλανήτη μας, συμμετέχει και φέτος στην εθελοντική εκστρατεία "Η Ώρα της Γης", καλώντας όλους τους δημότες του να σβήσουν τα φώτα στα σπίτια τους και στους επαγγελματικούς τους χώρους, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, από τις 20:30μμ μέχρι τις 21:30μμ. Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν και οι Δήμοι Ψαρών και Οινουσσών σβήνοντας τα φώτα σε μνημεία - σύμβολα , μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια .
Σημαντικό στην όλη προσπάθεια για τον Δήμο Χίου είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών, οι οποίοι είναι οι πολίτες του μέλλοντος και γι αυτό θα θέλαμε τη συμμετοχή τους . Θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηδρομία με δάδες από την Πλατεία Βουνακίου και πορεία στην πόλη. Σας καλούμε να συμμετέχετε με τα φαναράκια σας . Στην εκδήλωση θα συμβάλουν η Δημοτική Κοινότητα Χίου και με δρώμενα η Φιλαρμονική του Δήμου Χίου , η χορωδία Χίου και το « βίωσε & επιβίωσε »
Οι εκδηλώσεις γίνονται με τη συνεργασία φορέων και συλλόγων : Περιφερειακή Ενότητα Χίου , Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου , Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και Οδηγών Χίου , Φίλοι Προστασίας Περιβάλλοντος « Έλιξ » , « Chiosrunning » , « Ποδηλάτες», « Όμικρον » κ.α.
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://kalyterizoi.gr/ της WWF και δηλώστε την συμμετοχή σας για το Δήμο Χίου .
Ώρα έναρξης 19:45 στην Πλατεία Βουνακίου .
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Χίου
Ποταμούση Παρασκευή