Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Στο πρόσωπο του επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Μ. Σκούφαλου διώκεται το ταξικό λαϊκό κίνημα και ο αγώνας του



Τη Δευτέρα 30 του Μάρτη 2015 διεξάγεται στη Χίο η δίκη του Μάρκου Σκούφαλου, του στελέχους του ΚΚΕ, εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου, από γνωστό ιδιοκτήτη ηλεκτρονικού μέσου και της ΚΟΙΝΣΕΠ «ΑΚΜΗ», για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης.

Το «έγκλημα» του επικεφαλής της ΛΑ.Σ. ήταν η ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ και του ψηφοδελτίου του στην Τοπική Διοίκηση ενάντια στη δράση και λειτουργία των λεγόμενων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ), οι οποίες  δρουν στη χώρα μας και, ως νέες ΜΚΟ, υπονομεύουν ανοικτά με τη δράση τους:
α. τις εργασιακές σχέσεις,
β. τους μισθούς,
γ. τα ασφαλιστικά δικαιώματα,
δ. τις εναπομείνασες κοινωνικές δομές και παροχές που έχει ανάγκη η λαϊκή οικογένεια (παιδικοί σταθμοί κ.λπ.)

Να τονιστεί ότι η ΚΟΙΝΣΕΠ «ΑΚΜΗ» προσπάθησε  να υπογράψει σειρά συμβάσεων με την προηγούμενη δημοτική αρχή, με απ' ευθείας ανάθεση, χωρίς επιτυχία, λόγω και της πίεσης που άσκησε η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία οδήγησε τελικά στο να μην προχωρήσουν αυτές οι συμβάσεις που έβλαπταν το συμφέρον των λαϊκών οικογενειών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου  τονίζει ότι πρόκειται προφανώς για δίωξη πολιτική και φίμωση της θέσης του ΚΚΕ και των εκλεγμένων στελεχών του στην Τοπική Διοίκηση, ενέργεια που μπορεί να αποτελέσει απαρχή για γενικότερες διώξεις όσων  αγωνίζονται με το ταξικό κίνημα για το λαό. Πρόκειται για ενέργεια που έχει στόχο να ενοχοποιήσει το δικαίωμα της διαμαρτυρίας και της ελεύθερης έκφρασης γνώμης, απέναντι στην κατεστημένη πλέον αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική που έχει γνωρίσει ο τόπος και η οποία συνεχίζεται αδιάλειπτα και με τη νέα συγκυβέρνηση.


Kαλεί το λαό της Χίου να συμπαρασταθεί και να σταθεί αλληλέγγυος στην πολιτική δίωξη του επικεφαλής της  ΛΑ.Σ. Με την παρουσία του να δηλώσει την αντίθεσή του στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και της ελεύθερης έκφρασης, γιατί στο πρόσωπο Μ. Σκούφαλου διώκεται το ταξικό λαϊκό κίνημα και ο αγώνας του.-