Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στην «Ώρα της γης»



Στις 28 Μαρτίου στις 20:30 το βράδυ και για μία ώρα, η Ελλάδα σβήνει για ακόμη μια χρόνια τα φώτα συμμετέχοντας στην «Ώρα της Γης» (Earth Hour) στα πλαίσια της παγκόσμιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης πολιτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν τους πολίτες να στείλουν και φέτος ένα ισχυρό οικολογικό μήνυμα για την αλλαγή των πολιτικών που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, την καταπολέμηση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής και τη στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με απώτερο στόχο την διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους. Με βάση στοιχεία προηγούμενων ετών, η μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας μόνο κατά την έναρξη της «Ώρα της Γης» αντιστοιχεί στην τάξη των 500 MW, ποσότητα που έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.
Ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πρασίνων, Φ. Γκανούλης, δήλωσε σχετικά: «Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στην «Ώρα της Γης» σβήνοντας τα φώτα του σπιτιού τους  αλλά και να συνδράμουν με μικρές καθημερινές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους στην καταπολέμηση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος».