Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Παύλος Πολάκης: Ο κρητικός πρώην δήμαρχος που αναλαμβάνει το τιμόνι της Αυτοδιοίκησης


Ο νέος υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με αρμοδιότητα προφανώς την Αυτοδιοίκηση, Παύλος Πολάκης βρίσκεται προφανώς στα νερά του. Με δύο θητείες στη θέση του δημάρχου Σφακίων και μάλιστα με ποσοστό… δικτάτορα του 2014 (96,5% έναντι 62% το 2010), εξελέγη τον περασμένο Ιανουάριο για πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι ένας από τους σημαντικούς χειρουργούς – εντατικολόγους που διαθέτει η ιατρική κοινότητα της χώρας. Με θητεία στο δημόσιο σύστημα υγείας, όπως και στον ιδιωτικό τομέα. Μα αριστερές οικογενειακές καταβολές, προερχόμενος από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, διαχώρισε την θέση του το 1989 λόγω της συγκυβέρνησης του ΣΥΝ με τη ΝΔ (κυβέρνηση  Τζαννετάκη), ενώ δραστηριοποιήθηκε στο ΝΑΡ. Ως φοιτητής υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, ενώ ως ειδικευόμενος και εξειδικευμένος υπήρξε πολλές φορές εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ και του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ.
Μαχητικός συνδικαλιστής στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας βρέθηκε μπροστά σε όλες τις μεγάλες διεκδικήσεις του χώρου του, ενώ και ως απασχολούμενος στον ιδιωτικό τομέα διακρίθηκε για την κοινωνική του προσφορά. Δεν δίστασε να ζητήσει ιατρική και φαρμακευτική υλικοτεχνική υποστήριξη για να ταξιδεύει με εξοπλισμένο σκάφος στα χωριά της Κρήτης παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες στους συμπατριώτες του. Τον Μάιο του 1999, ήταν ο επικεφαλής της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γιουγκοσλαβία της Ένωσης Γιατρών Αθήνας – Πειραιά. Η αγάπη του για τα Σφακιά και τον λαό του και τα αιτήματα των συντοπιτών του ώθησαν τον κ. Πολάκη να πάρει την απόφαση της επιστροφής στην γενέτειρά του μαζί με την σύζυγό του, επίσης ιατρό -πνευμονολόγο και τις δυο κόρες τους.
Με σημαντικό έργο που είτε ολοκληρώθηκε είτε είναι σε εξέλιξη και εκτείνεται σε όλους τους τομείς -ύδρευση, άρδευση, ενέργεια, οικοσύστημα, δυο πολυδύναμα περιφερειακά ιατρικά κέντρα (στα οποία χειρουργούσε ο ίδιος προσωπικά), δημοτικό φροντιστήριο, προγράμματα ανάπλασης χωριών, στήριξης της αγροτικής παραγωγής, σειρά τεχνικών έργων στην παράλια ζώνη που αύξησαν την επισκεψιμότητα και βελτίωσαν τους όρους ζωής των κατοίκων, Internet και νέες τεχνολογίες σε όλο τον δήμο, εναλλακτικό τουρισμό κ.ά.- ο πρώην δήμαρχος Σφακίων άφησε όνομα για τις διεκδικήσεις του από την κεντρική διοίκηση προκειμένου να υλοποιήσει το έργο του.



aftodioikisi.gr