Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Θυσία στο βωμό του μνημονίου οι προσλήψεις στο Δημόσιο – Μέχρι 3.000 δέχονται οι τροϊκανοί


Τη… θυσία των υποψηφίων νέων δημοσίων υπαλλήλων για εκείνους που επαναπροσλήφθηκαν ζητάν οι δανειστές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΥΠΕΣΔΑ), οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου ΕΕ, ΕΚΤ, ESM και ΔΝΤ επιμένουν στο “συμψηφισμό” των προβλεπομένων νέων προσλήψεων στο Δημόσιο για το τέλος του 2015 με τις φετινές επαναπροσλήψεις των διαθεσίμων και των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων την περίοδο 2013 -14 οι οποίες έγιναν με νόμο του κ. Γιώργο Κατρούγκαλου.
Πιο συγκεκριμένα, για φέτος προβλεπόταν 11.000 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο.
Ωστόσο, με νόμο που πέρασε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος επαναπροσλήφθηκαν 3.000 απολυμένοι και 6.000 διαθέσιμοι στο Δημόσιο, δηλαδή 9.000 συνολικά.
Έτσι, οι δανειστές, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, παρακάμπτοντας –όπως φαίνεται μέχρι τώρα- το ζήτημα της ανάκλησης των επαναπροσλήψεων στο Δημόσιο, επιμένουν στο να συμψηφιστούν οι 9.000 επαναπροσλήψεις με τις αντίστοιχες προβλεπόμενες προσλήψεις.
Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε, μόλις 3.000 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα είναι δυνατό να γίνουν για φέτος, μιας και συνολικά μόλις 11000 προβλέπονται.
Την “καυτή” πατάτα των προσλήψεων έχει αναλάβει ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Στενοί συνεργάτες του Χρ. Βερναδάκη, σύμφωνα με το Capital.gr, αναφέρουν πως ο νέος Υπουργός βρίσκεται σε στενή επαφή με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έτσι ώστε να έχει μία σαφή εικόνα των αντοχών του κρατικού προϋπολογισμού για προσλήψεις με βάση τα νέα δεδομένα που διαμορφώνουν στην οικονομία τα capital controls και τα πακέτα μέτρων που τίθενται προς ψήφιση μετά τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου.





aftodioikisi.gr