Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης: Είμαι “μεταβατικός” Πρόεδρος, στο δρόμο για το Μαξίμου!


Την άποψη πως ο ελληνικός λαός θα στείλει μήνυμα συνεργασιών στις εκλογές εκτίμησε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Action 24.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως είναι υπέρ των συνεργασιών και πως αυτή τη δύσκολη περίοδο δεν χωρούν εγωισμοί. Θύμισε μάλιστα χαρακτηριστικά πως “όταν το εθνικό συμφέρον καλούσε, Μητσοτάκης, Παπανδρέου και Φλωράκης κάθισαν στο ίδιο τραπέζι”.
Ωστόσο, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς του στο διάστημα της διακυβέρνησής του, ενώ δεν δίστασε να προβλέψει πως λιγες ημέρες πριν από τις εκλογές θα έχει ξαναγίνει αντιμνημονιακός.
Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό.
Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη:
Για το μεταναστευτικόΉμασταν σε μία πολύ καλή φάση συνεννόησης με την Ευρώπη για το κρίσιμο αυτό ζήτημα και είχα ζητήσει να ενημερωθεί και ο ΟΗΕ για να έχουμε μία παγκόσμια πολιτική . Αδιαφόρησε και δυσφόρησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα εξέπεμψε το μήνυμα «περάστε απέναντι». Ο μετανάστης, ο πρόσφυγας που περνάει από την άλλη μεριά και ρωτάει του λένε οι άλλοι «περνάς άνετα».
Η εικόνα του μικρού παιδιού που ξεβράστηκε στις ακτές μας σόκαρε όλους. Υπήρχαν 20.000 νεκροί αυτό το καλοκαίρι. Εγώ είμαι άνθρωπος, όπως όλοι μας, όχι μόνο στη ΝΔ και θέλουμε ανθρώπινα να το δούμε το θέμα.
Αποδεικνύεται ότι ούτε καν η αρχή και η επιτροπή που χρειαζόταν για να πάρουν τα χρήματα, όπως λέει ο επίτροπος ο κύριος Αβραμόπουλος, δεν υπήρχε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που σε 2-3 μέρες έκανε όσα δεν έκαναν οι άλλοι σε 7 μήνες.
Σας λέω ότι αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος θα πήγαινα στα νησιά που έχουν το πρόβλημα. Και θα πήγαινα για να δω το πρόβλημα για το οποίο έχω ήδη ενημερωθεί. Θεωρώ όμως ότι θα παρερμηνευτεί η επίσκεψή μου ως προεκλογική υποκρισία.
Για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ
Από την πρώτη μέρα δήλωσα ότι δεν θα προχωρήσουμε σε αλλαγές στα ψηφοδέλτια, εκτός αν κάποιοι οικειοθελώς αποχωρήσουν. Μου είπαν κάποιοι για το επικρατείας: “Δεν θα βάλεις μερικούς δικούς σου;». Λοιπόν, για να τελειώνουμε, δεν υπάρχουν δικοί μου, εγώ τους θεωρώ όλους Νέα Δημοκρατία.
Για μετεκλογικές συνεργασίες
Η ίδια η κοινωνία μας στέλνει το μήνυμα της συνεννόησης.
Αυτές οι εκλογές έχουν ένα μεγάλο θετικό, ότι τα ψέματα τελειώνουν εδώ γιατί όλοι έχουν καταλάβει την αλήθεια. Όλοι ξέρουν και δεν μπορούμε να υποσχεθούμε μεγάλα άλματα και μαγικές λύσεις. Η κοινωνία έχει βάλει στην άκρη τους λαϊκιστές.
Εγώ έχω μπει, όπως βλέπετε, σε προεκλογική περίοδο χωρίς να δίνω καμία υπόσχεση.
Δεν έχω πρόβλημα αν θα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας ή κάποιος άλλος, εφόσον είναι πρώτο κόμμα. Το ζητούμενο είναι η προγραμματική μας πορεία και η υλοποίηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων για τις οποίες πρέπει να συνεννοηθούμε. Και δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι 2 ή 5 κόμματα.
Όλα θα μας τα δείξει ο λαός στην κάλπη. Κατά τη γνώμη μου θα είναι μήνυμα συνεργασιών.
Έχει τεράστιες ευθύνες ο κύριος Τσίπρας και γιατί μας πήγε σε εκλογές και γιατί κινδυνεύουμε να μας ξαναπάει, σύμφωνα και με το κείμενο των 53. Μία νέα Αριστερή Πλατφόρμα βγήκε, η οποία του λέει ότι πρέπει να ξαναγίνει αντιμνημονιακός και προβλέπω ότι μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές , σε δύο βδομάδες, θα έχει γίνει αντιμνημονιακός.
Για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κυβέρνηση
Σας θυμίζω ότι όταν το εθνικό συμφέρον καλούσε, ο Μητσοτάκης, ο Παπανδρέου και Φλωράκης κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και σας θυμίζω ότι τον είχαν παραπέμψει λίγες μέρες πριν.
Είναι δυνατόν να λέμε δε συνεργαζόμαστε και να μη λειτουργούμε προς όφελος των πολιτών; Ο κύριος Τσίπρας κάνει κάποιες ερμηνείες δικές του. Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι καθεστωτικές αντιλήψεις.
Αυτονόητο είναι ότι αυτός που διαπραγματεύτηκε, υπέγραψε, συμφώνησε, εισηγήθηκε, ψήφισε το Μνημόνιο, πρέπει να έρθει να συμμετέχει στην προσπάθεια να το αλλάξουμε. Πως να το κάνουμε, εμείς δεν έχουμε ούτε τα πρακτικά, τι λέγανε…
Για τον όρο “μεταβατικός” Πρόεδρος της ΝΔ
Μεταβατικοί είμαστε όλοι οι άνθρωποι σε αυτή τη ζωή, δεν με ενοχλεί καθόλου αυτό. Αυτήν την περίοδο θεωρώ ότι είμαι μεταβατικός πηγαίνοντας προς το Μαξίμου.

Για τα πρόσωπα που θέλει να εντάξει στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει εφόσον εκλεγεί

Η κυβέρνηση πρέπει να συγκροτηθεί από τα ικανά και άξια στελέχη της κοινωνίας.