Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑΚΑΛΗ

Στο τριήμερο Συναντήσεων Εργασίας για το ΕΣΠΑ, που οργανώνεται στην Αθήνα από τη Δευτέρα 19/9 έως την Τετάρτη 21/9 με πρωτοβουλία του Επιτρόπου κ. Johannes Hahn (αρμοδίου για την Περιφερειακή πολιτική) με τη συνεργασία του Υπουργείου Ανταγωνιστικότητας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, θα συμμετέχει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής.
Στη συνάντηση αυτή στην οποία πέραν του Επιτρόπου θα συμμετέχει και ο Υπουργός Ανταγωνιστικότητας Ανάπτυξης και Ναυτιλίας κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, είναι προσκεκλημένες όλες οι Περιφέρειες της χώρας καθώς και οι υπεύθυνοι των «οριζόντιων» Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι αφενός η ενημέρωση του Επιτρόπου για την πορεία των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων σε σχέση με τον Αναπτυξιακό σχεδιασμό της κάθε Περιφέρειας, αφετέρου η κατάθεση προτάσεων από πλευράς Περιφερειών για τη βελτίωση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων τους, ώστε να επιτευχθεί η υλοποίηση των προγραμμάτων.
Στη διάρκεια των συναντήσεων θα εξεταστούν τα παρακάτω θέματα:
• Κατάσταση προγραμμάτων
• Προσδιορισμός εντός μίας Περιφέρειας και εντός του Περιφερειακού Προγράμματος των σημαντικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων
• Ποιες διοικητικές ανάγκες προκύπτουν από τη συζήτηση κατά τη συνάντηση εργασίας
• Πως και με ποια μέτρα θα μπορούσε να υποστηριχτεί ακόμα καλύτερα η αναπτυξιακή προσπάθεια των Περιφερειών
• Πως και με ποια μέτρα θα μπορούσε να επιταχυνθεί η υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος
Τη Δευτέρα στις 17:45 ο Επίτροπος θα έχει 45λεπτη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τους υπηρεσιακούς παράγοντές της Περιφέρειας, στο πλαίσιο του ΠΕΠ που αφορά το Βόρειο Αιγαίο.
Την Τρίτη ο Επίτροπος θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους υπεύθυνους του Επιχειρησιακού Προγράμματος για το Περιβάλλον στην οποία θα συμμετέχει και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Την ίδια μέρα όλοι οι υπεύθυνοι προγραμμάτων ΕΣΠΑ θα συμμετάσχουν σε κοινή συνάντηση για την εξαγωγή τελικών συμπερασμάτων.
Στις συναντήσεις τον Περιφερειάρχη θα συνοδεύει ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Παναγιώτης Καπάρας και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.