Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΧ

του ΜΙΧΑΛΗ ΣΦΥΡΑΚΗ
Μέσα στην γενική οχλοβοή από την Πασοκική επιδρομή επί δικαίων και αδίκων, οι τοπικοί εκκολαπτόμενοι του Δήμου της Χίου απαιτούν εντελώς παράτυπα και ανήθικα, να πληρώσουν όλα τα νοικοκυριά της Χίου το επαχθές και χαράτσι του ειδικού τέλους της ΔΕΥΑΧ, και παράλληλα να αύξησαν την τιμή του νερού εξισώνοντας τη με αυτή της πόλης της Χίου.

Νόμισαν ότι βρήκαν ευκαιρία ,μέσα στον γενικό πάταγο να ξαμολήσουν και αυτοί τις μπαταριές τους, και να πλημμυρίσουν όλη τη Χίο από το Μελανιός ως τον Εμποριό με το ειδικό τέλος στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΧ.

Και δεν είναι λίγα τα λεφτά. Μιλούμε για 1.000.000 Ευρώ το χρόνο που εισπράττεται παράνομα, και σπαταλιέται σε ρουσφέτια, και συμβουλάτορες

Είπαμε το αλατόνερο αποτελεί καλή δικαιολογία για πειραματισμούς, ταξιδάκια, και πάρλα …πολύ πάρλα.

Εν τω μεταξύ ο Συνήγορος του Πολίτη(γιατί στην άλλη Ελλάδα δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια) τους αδειάζει κανονικά, ξεσκεπάζοντας τις ατιμίες και τις παρανομίες τους

Ο Δήμος και η ΔΕΥΑΧ πρέπει να βγάλει από το μυαλό του ότι μπορεί νόμιμα να επεκτείνει το χαράτσι αυτό σε όλα τα χωριά, πρέπει να απαλλάξει τους δημότες της πόλης από το βραχνά του ειδικού τέλους, και βέβαια να το επιστρέψει σε όσους δημότες έχει υπολογιστεί για πλασματικές καταναλώσεις (πάγιο των 15 κ.μ.).

Τουλάχιστον αυτά λένε οι εγκύκλιοι και οι νόμοι, και επί τέλους πρέπει ο αρμόδιος λειτουργός να υπερασπιστεί την κοινωνία και να βάλει φρένο στην βουλιμία του Δήμου.

Ο ένας και μοναδικός δήμαρχος της Χίου, σκέπτεται λέει την διάλυση της ΔΕΥΑΧ, χωρίς όμως να εξηγεί αν στα σχέδια του παίζει και το ξεπούλημα της σε ιδιώτες.

Μια παροιμία λέει «Καλλίτερα να σε φοβούνται ,παρά να σε λυπούνται..».

Γι αυτό ο λόγος και πρωτοβουλία ανήκει στους δημότες, να εκφράσουν με τον όποιο πρόσφορο τρόπο ,ακόμα και με προσφυγές στην δικαιοσύνη, γιατί η παρανομία είναι καραμπινάτη

Μόνο έτσι θα σφίξουν τα λουριά και θα αναγκαστούν να σταματήσουν το άρμεγμα των πολιτών.

Δεν χρωστούμε και δεν πληρώνουμε τα κερατιάτικα, για να έχει ο δήμαρχος ένα στρατό συμβούλους και παρατρεχάμενους.