Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΤΟ Δ.Σ. ΕΞΕΛΕΓΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 4 μ.μ. οι εκλογές στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας για την εκλογή των 12 από τα 25 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της (τις 13 θέσεις καταλαμβάνουν ex oficcio οι περιφερειάρχες).

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εκλογών και στα εγγεγραμμένα 257 μέλη απ' όλη τη χώρα (περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι) σημερινή ψηφοφορία της γενικής συνέλευσης:

Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει 6 μέλη, η ΝΔ κερδίζει 4 έδρες, και από 1 μέλος εκλέγουν το ΚΚΕ και η σύμπραξη ΔΗΜΑΡ-νέας πολιτικής κίνησης του Β. Οικονόμου, «Ελεύθεροι Πολίτες»).

Επί των ψηφισάντων

- το ΠΑΣΟΚ έλαβε 130 ψήφους (από τους 136 προσκείμενους ψηφίσαντες σε αυτό),

- η ΝΔ έλαβε 88 ψήφους (από τους 89),

- το ΚΚΕ έλαβε 15 ψήφους (9 δικές του συν -σύμφωνα με τις πληροφορίες- 4 ψηφίσαντες από τον Π. Τατούλη και 2 προσκείμενους από το ΠΑΣΟΚ), και

- η ΔΗΜΑΡ-Ελεύθεροι Πολίτες έλαβαν 8 ψήφους (5 συν 3 από το ΠΑΣΟΚ· εξελέγουν τον περιφερειακό σύμβουλο Ν. Γαλανό, ο οποίος ήταν υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με το «Άρμα Πολιτών», αλλά τώρα είναι στο πλευρό του Βασίλη Οικονόμου).

Εξελέγησαν

Από το ΠΑΣΟΚ: Α. Παπατόλιας-Θεσσαλία (106 ψήφοι), Β. Αργύρης-Ήπειρος (105), Γ. Παπαϊορδανίδης-Δυτ. Μακεδονία (102, Γ. Πασχαλίδης-Κεντρική Μακεδονία (102), Τ. Χειβιδόπουλος-Πελοπόννησος (91) και Στ. Χρήστου-Αττική (68). Δεν εξελέγη η Α. Ροκόφυλλου-Αττική (48).


Από τη ΝΔ: Γ. Παυλίδης-Ανατολική Μακεδονία Θράκη (68), Ν. Σφελινιώτης-Κεντρική Μακεδονία (58), Π. Βογιατζής-Βόρειο Αιγαίο (56) και Γρ. Ζαφειρόπουλος-Αττική (54). Οριακά δεν εξελέγη ο Μπ. Κόκκινος-Νότιο Αιγαίο (53).

Από το ΚΚΕ: Ν. Καραθανασόπουλος (15)

Από ΔΗΜΑΡ-Ελεύθεροι Πολίτες: ο Ν. Γαλανός-Αττική (8) .
aftodioikisi.gr