Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΚΕΘΕΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Με αφορμή τις εξελίξεις αναφορικά με τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ (Κέντρου Εξαρτημένων Ανθρώπων) και τους φόβους που εκφράζονται για τη μείωση της κρατικής επιχορήγησής του και τη φημολογούμενη συγχώνευσή του με τον ΟΚΑΝΑ, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής, συναντήθηκε προχθές 18/10 στο γραφείο του με την Αν. Υπεύθυνη του ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης κ. Παραστατίδου Αθηνά.
Ο Περιφερειάρχης συζήτησε διεξοδικά με την Υπεύθυνη του Κέντρου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΕΘΕΑ και την ενημέρωσε για τις επαφές του το προηγούμενο διάστημα με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το θέμα. Ειδικότερα ο κ. Γιακαλής τόνισε πως υπάρχει δέσμευση που δηλώθηκε και στη Βουλή, ότι δεν υπάρχει πρόθεση να προχωρήσει η συγχώνευση του ΚΕΘΕΑ με τον ΟΚΑΝΑ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα εργασιακής εφεδρείας για τους εργαζομένους στα Κέντρα Εξαρτημένων Ανθρώπων.
Μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής δήλωσε:
«Είναι υποχρέωσή μας σαν αυτοδιοίκηση αλλά και σαν κοινωνία να διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο πολιτικής που να εξυπηρετεί την υγεία των εξαρτημένων ανθρώπων. Απαιτείται ευαισθητοποίηση και προσπάθεια όλων μας -και κυρίως της Κυβέρνησης- για να αντιμετωπίσουμε συντεταγμένα, προβλήματα που παρουσιάζουνε μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, μεγάλη ιδιαιτερότητα όπως στην περίπτωση των ΚΕΘΕΑ. Σαν Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είμαστε αλληλέγγυοι με τους λειτουργούς, τους εργαζομένους των Κέντρων και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους για τη διατήρηση του δικαιώματος της πρόσβασης των εξαρτημένων σε υπηρεσίες θεραπείας και ένταξης στην κοινωνία, του δικαιώματος στη ζωή.».