Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες 11/10 το μεσημέρι -υπό την Προεδρεία της Αντιπεριφερειάρχη κ. Αποστολίας Λύκου- στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, η προγραμματισμένη σύσκεψη με θέματα: συμμετοχή της Περιφέρειας στην τουριστική έκθεση της Σμύρνης και δημιουργία πύλης εισόδου στην Πέτρα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου της Μυτιλήνης, του Λιμενικού Ταμείου, της Ένωσης Πρακτόρων, ο Προϊστάμενος του Τελωνείου της Μυτιλήνης κ. Κουτρουμπής Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Περικλής Αντωνίου, εκπρόσωποι του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Μυτιλήνης, επαγγελματίες, επιχειρηματίες και άλλοι άμεσα ενδιαφερόμενοι φορείς.
Στη σύσκεψη ακούστηκαν απόψεις και προτάσεις για τις προδιαγραφές της πύλης, προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω αναλόγων υποδομών, οι αυξημένες μελλοντικές ανάγκες της περιοχής
Σε ότι αφορά στο θέμα της συμμετοχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην τουριστική έκθεση της Σμύρνης που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 8-11 Δεκεμβρίου, αφού ακούστηκαν όλες οι απόψεις των συμμετεχόντων για την καλύτερη δυνατή προβολή των νησιών της Περιφέρειας στη γειτονική χώρα, συγκροτήθηκε μία ομάδα εργασίας, που θα οριστικοποιήσει το ύφος, το περιεχόμενο και το στόχο των συμμετεχόντων από τα νησιά μας στην έκθεση.
Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αποστολία Λύκου μετά το τέλος της σύσκεψης δήλωσε: «Είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της σύσκεψης αυτής. Λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις με την πολύτιμη συνεργασία όλων των συμμετεχόντων και για τα δύο θέματα που μας απασχόλησαν. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα αναλάβει πρωτοβουλίες τόσο στο θέμα της δημιουργίας πυλών εισόδου, όσο και στην συμμετοχή μας στην τουριστική έκθεση της Σμύρνης, με στόχο το καλύτερη δυνατή προβολή των νησιών μας.».