Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

ΕΤΟΙΜΗ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Έτοιμη προς κατάθεση στη Βουλή, και μάλιστα αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, είναι η πολυαναμενόμενη νομοθετική ρύθμιση για τη μεταφορά των μαθητών της χώρας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος στον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, ο οποίος αναζητεί λύση για τους περίπου 6.000 μαθητές της περιφερειακής ενότητάς του.

Η ανακοίνωση της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας Αχαΐας, ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος επικοινώνησε σήμερα με τον αρμόδιο υφυπουργό Πάρι Κουκουλόπουλο, σχετικά με την εκκρεμότητα εξόφλησης του υπεραστικού ΚΤΕΛ, για το έργο μεταφοράς μαθητών που είχε εκτελεστεί σε προηγούμενες περιόδους.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη ότι η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση είναι ήδη έτοιμη, προκειμένου να προωθηθεί για ψήφιση στη Βουλή. Μάλιστα, η νομοθετική ρύθμιση θα προωθηθεί στη Βουλή αμέσως μετά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων και την ψήφο εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση.

Σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση, εφόσον ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία, ακολουθεί η δημοσίευση της ρύθμισης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και αμέσως μετά ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της σχετικής διαπιστωτικής πράξης και την εξόφληση των οφειλών το αργότερο έως το τέλος του έτους. Όπως αναφέρεται σχετικά, «το προβλεπόμενο ποσό, ύστερα από τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν από την Περιφέρεια, είναι ήδη εξασφαλισμένο και διαθέσιμο».
aftodioikisi.gr