Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ - ΔΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ

Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από σήμερα, με σταδιακή εξασθένηση των ανέμων στο Αιγαίο ενώ παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα ηπειρωτικά.


Μέχρι, πάντως, να εξασθενήσουν οι θυελλώδεις άνεμοι, τα πλοία θα παραμένουν στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, αφού δεν έχει αρθεί το απαγορευτικό απόπλου.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά σιγά σιγά τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις.

Στις 14:00 οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν σε:
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 2°C
ΛΑΓΚΑΔΙΑ 4°C
ΦΛΩΡΙΝΑ 5°C
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 5°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 5°C

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη
Με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Το πρωί κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και εδώ με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει από 04 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Το πρωί κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός στην ήπειρο.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα παρουσιάσει ο καιρός. Στην ανατολική στερεά, την Εύβοια και πιθανώς το πρωί στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 14 βαθμούς κελσίου. Το πρωί κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης τοπικές χιονοπτώσεις. Στην Κρήτη νωρίς το πρωί πιθανώς να εκδηλωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και στα δυτικά 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα φτάσει από 08 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη νότια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα βόρεια τοπικές νεφώσεις και στα νοτια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα νοτια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στην Πάρνηθα πάνω από τα 1000 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει από 07 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις με τους ανέμους να είναι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 02 έως 10 βαθμούς κελσίου.


newsit.gr