Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΔΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΔ

Σε βελτιωτικές κινήσεις προσανατολίζεται το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να αρθούν οι αντιρρήσεις των μεταφορέων και τα προβλήματα που έχουν προκύψει κατά τις διαγωνιστικές διαδικασίες των δήμων για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών τη νέα χρονιά.
Αυτό προέκυψε από τις σημερινές ανακοινώσεις που έκανε ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος κατά τη διάρκεια σύσκεψης για το θέμα με το προεδρείο της ΚΕΔΕ και τους προέδρους των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας.
Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης περιέγραψαν τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έχουν προκύψει κατά τη διενέργεια των διαγωνισμών, υπογραμμίζοντας πως είναι ορατός ο κίνδυνος να μπλοκάρει η μεταφορά των μαθητών από τις 8 Ιανουαρίου, δεδομένου ότι πολλοί από τους μέχρι τώρα διαγωνισμούς έχουν κηρυχθεί άγονοι.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος ανακοίνωσε πρώτον, ότι το αργότερο εντός του επόμενου διμήνου θα καταβληθεί στους μεταφορείς το σύνολο των οφειλών για το 2011 από το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών καθώς επίσης και των οφειλών του κράτους για το πρόγραμμα «ΣΥΝ- ΚΟΙΝΩΝΙΑ».
Δεύτερον ότι, για τα επιμέρους προβλήματα που υπάρχουν, θα εξεταστούν και θα κατατεθούν βελτιωτικές προτάσεις προς τους μεταφορείς, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών καθώς και η ομαλή και διαρκής χρηματοδότηση του προγράμματος.