Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΕΟΤ

Συνέχεια έδωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης στο θέμα με την παραχώρηση των ακινήτων του ΕΟΤ στις περιφέρειες, μετά μάλιστα και την αντίδραση του δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά, ζητώντας με επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο την απευθείας ανάθεση των ακινήτων στους δήμους.

Την απευθείας παραχώρηση στους αντίστοιχους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου των ακινήτων διαχείρισης της «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε» ζητεί και προτείνει με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης προς τον υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο.

Από πλευράς υπουργείου Πολιτισμού, απάντησε ο υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης, στον οποίο και κοινοποιήθηκε η επιστολή του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου. Με δήλωσή του, διευκρίνισε πως τα ακίνητα που βρίσκονται στη Ρόδο περιέρχονται στο Δήμο Ρόδου και τα ακίνητα που βρίσκονται στην Πάτμο περιέρχονται στο Δήμο Πάτμου. Όπως διευκρίνισε, η αναφορά στις περιφέρειες στο αρχικό κείμενο του σχετικού νομοσχεδίου έγινε μέχρι να καθοριστούν και να ταυτιστούν οι δήμοι με τα συγκεκριμένα ακίνητα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Η επιστολή Μαχαιρίδη

Κύριε Υπουργέ,

Πληροφορούμενοι από τα Μέσα Ενημέρωσης το περιεχόμενο του άρθρου 38 στο σχέδιο νόμου με θέμα «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις», σύμφωνα με το οποίο «η κυριότητα, καθώς και η διοίκηση και διαχείριση των ακινήτων που αναφέρονται και περιγράφονται σε σχετικό πίνακα, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), των οποίων τη διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση ασκεί η «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε», παραχωρείται χωρίς αντάλλαγμα στις αντίστοιχες Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις», σαν Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προτείνουμε, τα ακίνητα τα οποία διαχειρίζονται οι Δήμοι (Ρόδου, Πάτμου, Θήρας, Νάξου), ή ανήκουν στη διαχείρισή τους, να παραχωρηθούν απευθείας στους αντίστοιχους Δήμους.

Η πρότασή μας αυτή είναι απολύτως εναρμονισμένη με το πνεύμα και το γράμμα των πάγιων θέσεων που διαχρονικά εκφράζουμε και έχουμε έγκαιρα καταθέσει εν όψει της εφαρμογής της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ότι στον ισχυρό Δήμο αποκεντρώνεται το σύνολο των αρμοδιοτήτων και της διαχείρισης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται εντός των διοικητικών του ορίων.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα αναγνωρίσετε και θα προσυπογράψετε την αναγκαιότητα υλοποίησης της πρότασής μας, αναθεωρώντας και προσαρμόζοντας αναλόγως την αρχική πρόβλεψη, όπως αυτή διατυπώνεται στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου και στο άρθρο 38.

Με τιμή

Γιάννης ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου