Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ 54η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ, στην 54η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Salon des Vacances  από τις 2 έως τις 6 Φεβρουαρίου 2012 στις Βρυξέλλες.

Την έκθεση, συνολικής έκτασης 45.000 τ.μ. και με 816 συνολικά εκθέτες, επισκέφτηκαν 101.286 επισκέπτες παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνες τις μέρες στο Βέλγιο. Ιδιαίτερη προβολή υπήρξε από τα βελγικά ΜΜΕ και ο Τύπος χαρακτήρισε την έκθεση «συνώνυμη της ποιότητας».

Η τουριστική αγορά του Βελγίου παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική με προορισμό την Ελλάδα αλλά και τη Χίο ιδιαίτερα. Επίσημα στοιχεία των αεροπορικών αναχωρήσεων από το Βέλγιο καταγράφουν 805.510 ταξιδιώτες προς ελληνικούς προορισμούς για το 2011. Στόχος λοιπόν είναι να ενισχυθεί η εικόνα της Ελλάδας και των νησιών της Περιφέρειας μας στη βελγική αγορά, ως ιδανικοί προορισμοί ποιοτικών διακοπών.
Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αποστολία Λύκου, η οποία συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Βέλγιο κ. Α. Π. Χατζημιχάλη και εκπροσώπους των Ταξιδιοτικών Γραφείων Tomas Kook και  Neckerman, με τους οποίους αντάλλαξε εποικοδομητικές προτάσεις.
Διανεμήθηκε έντυπο και ηλεκτρονικό πληροφοριακό υλικό και προσφέρθηκαν αντιπροσωπευτικά κεράσματα του Τόπου μας.