Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε μαζί με 12 άλλους Έλληνες συνεκθέτες, στο περίπτερο του ΕΟΤ, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Bit 2012”  από τις 16 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2012 στο Μιλάνο. Το Ελληνικό περίπτερο έλαβε τα θετικά σχόλια εκ μέρους των ιταλικών ΜΜΕ.
Ο Υφυπουργός Τουρισμού κος Πέτρος Αλιβιζάτος και ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κος Κωνσταντίνος Ζήκος, ύστερα από συναντήσεις που είχαν με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς, δήλωσαν ότι οι Ιταλοί παράγοντες του τουρισμού είναι αισιόδοξοι, στηρίζουν τη χώρα μας ως προορισμό και επενδύουν με εκδόσεις, διαφήμιση και σχετικές ενέργειες.       
Παράλληλα στοχεύοντας σε μια δυναμική προβολή της χώρας μας, στις 15 Φεβρουαρίου το γραφείο του ΕΟΤ στο Μιλάνο, οργάνωσε συνάντηση / workshop 140 ατόμων στον πολυχώρο “Le Banque” με προσκεκλημένους τουριστικούς πράκτορες της περιοχής, δημοσιογράφους και ενώσεις ελεύθερου χρόνου, στην οποία και συμμετείχαμε. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο υφυπουργός κ. Πέτρος Αλιβιζάτος, ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Ζήκος και ο διευθυντής του ΕΟΤ Μιλάνου Μιχάλης Τερζίμπασης.
Σε συνεργασία επίσης με την Ένωση Επαγγελματιών της περιοχής Brera (κοσμοπολίτικη περιοχή στο κέντρο της πόλης δίπλα στο θέατρο La Scala) και υπό την αιγίδα του Δήμου του Μιλάνου, οργανώθηκε από το γραφείο του ΕΟΤ στο Μιλάνο εβδομαδιαίο αφιέρωμα στην Ελλάδα, με ανάλογη διακόσμηση των καταστημάτων, πολιτιστικές εκδηλώσεις και προσφορά ελληνικών προϊόντων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ανάμεσα στις οποίες και από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. 
Στην Β.Ι.Τ. Μιλάνου, κορυφαία έκθεση για τον Ιταλικό τουρισμό αλλά και την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία, συμμετείχαν 130 χώρες, με 2.287 εκθέτες και 100.000 επισκέπτες.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου διακρίθηκε για τη φιλόξενη παρουσία του με αντιπροσωπευτικά κεράσματα και πλούσιο έντυπο και ηλεκτρονικό πληροφοριακό υλικό.