Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ετήσια εκδήλωση βράβευσης των ναυτικών που τερμάτισαν το 2008 την σταδιοδρομία τους σε ποντοπόρα πλοία, με τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία,




Στα γραφεία της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα, η IMG_6007.jpg καθώς και η απονομή  υποτροφιών σε  μεταπτυχιακούς σπουδαστές.

Στην εκδήλωση παρέστησαν   o Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κος Νικόλαος Λίτινας, καθώς και οι διοικήσεις των ναυτικών οργανώσεων και εκπρόσωποι εφοπλιστικών ενώσεων.
Τα βραβεία στους ναυτικούς  από 3.000 ευρώ  το καθένα  που απένειμε ο πρόεδρος της ΕΕΕ  κ. Θ. Βενιάμης, έλαβαν  από την κατηγορία αξιωματικών, ο  Ανθυποπλοίαρχος Ελευθέριος  Τριπολίτης και από την κατηγορία πληρωμάτων ο Μάγειρας Μαρίνος Δάφνος.


Ο Ελευθέριος Τριπολίτης  έχει γεννηθεί στο Βροντάδο της Χίου το 1943 και τερμάτισε την σταδιοδρομία του με θαλάσσια υπηρεσία σε ποντοπόρα πλοία , 31 χρόνων και  19 ημερών κυρίως  σε πλοία της  εταιρείας « Paralos Maritime ».
 Ο Μαρίνος Δάφνος  γεννήθηκε  στη Χίο το 1948 και συνταξιοδοτήθηκε το 2008 έχοντας θαλάσσια υπηρεσία σε ποντοπόρα πλοία  του Ομίλου Αγγελικούση, 31 χρόνια, 3 μήνες και 7 ημέρες.
Οι  υποτροφίες  για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος  απενεμήθησαν ως εξής:
Την υποτροφία  της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών  στη μνήμη του Προέδρου της  Αντώνη Χανδρή  από 10.000  δολάρια έλαβε η κυρία  Άρτεμη – Ελένη Τραυλού, θυγατέρα συνταξιούχου πλοιάρχου που απ o φοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τμήμα Marketing και Επικοινωνίας με βαθμό 7.85 και έχει ξεκινήσει μεταπτυχιακές σπουδές  στο Newcastle University . Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ιταλικά.
Την υποτροφία της εταιρείας CARRAS ( HELLAS ) S . A από 15.000 δολάρια  έλαβε ο κύριος Ιωάννης  Σαρρής , απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης με βαθμό  7.81 και έχει γίνει δεκτός  για μεταπτυχιακές σπουδές  στο Πανεπιστήμιο RWTH του Aachehn της Γερμανίας στον τομέα Communication Engineering . Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά.
 
Την υποτροφία του Lloyd s Register Educational Trust από 10.000 λίρες Αγγλίας, έλαβε ο κ. Αντώνιος - Παναγιώτης  Μέργος  απόφοιτος της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου με βαθμό 8.56. Έχει γίνει δεκτός  για μεταπτυχιακές σπουδές  στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα  στο Πρόγραμμα MCs In Financial Economics στο University of Oxford .
Ο πρόεδρος της ΕΕΕ κ Θ. Βενιάμης στην  προσφώνησή του  προς τους  συνταξιούχους ναυτικούς και τους  μεταπτυχιακούς υποτρόφους, τόνισε μεταξύ των άλλων και τα εξής:
«Για μια ακόμη φορά  εδώ και 36 χρόνια  η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών  με αυτή την εκδήλωση, στρέφει την σκέψη της  στο Χθες και συγχρόνως στο Αύριο. Στο χθες για να τιμήσει τους ναυτικούς  που πέρασαν  μεγάλο μέρος της ζωής τους  προσφέροντας υποδειγματικές υπηρεσίες στη ναυτιλία  και στο αύριο  για να επιβραβεύσει συμβολικά τις προσπάθειες της νέας γενιάς  για μόρφωση και πρόοδο. Αυτό δεν σημαίνει  ότι  αγνοείται το παρόν, σε περίοδο που η πατρίδα μας υποφέρει από εθνική και παγκόσμια κρίση και  μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες  της κοινωνίας  πλήττονται βαριά.
Αντίθετα, οι άνθρωποι της Θάλασσας αφουγκράζονται με προσοχή τα όσα συμβαίνουν γύρω τους. Δεν θορυβούν αλλά μεθοδικά  και υπεύθυνα διαμορφώνουν και πραγματοποιούν την δική τους ανθρωπιστική και κοινωνική παρέμβαση. Έτσι έχουν κάνει στο παρελθόν, έτσι κάνουν και τώρα. Είμαι βέβαιος  ότι θα  τα καταφέρουν και πάλι  στο μέτρο του δυνατού, της ευαισθησίας  και του πατριωτισμού  τους».