Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

Δέσμευση Σαμαρά για αυτόνομα υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας


Στην περιοδεία του στη Ρόδο

«Η Ελλάδα θα δώσει τη μάχη για την ανάπτυξη, κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα μέσα από τον τουρισμό»
, επισήμανε στο πλαίσιο της ομιλίας του στη Ρόδο, στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και των επιστημονικών συλλόγων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, που δεσμεύτηκε για αυτόνομα υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας. 
Ο τουρισμός αποτελεί μεγάλο πυλώνα ανάπτυξης καθώς εξασφαλίζει άμεσα θέσεις εργασίας και μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη χωρίς χρονική υστέρηση, είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, και επανέλαβε την δέσμευσή του για αυτόνομο υπουργείο Τουρισμού, το οποίο θα υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό καθώς επίσης και για αυτόνομο υπουργείο Ναυτιλίας.
Για τις δυσκολίες που πέρασαν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν πήρε το μήνυμα του κόσμου για σύνθεση και συνεργασία.
Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να δοθεί βάρος στο θέμα του θαλάσσιου τουρισμού, στην κατασκευή μαρίνων καθώς και στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Την ομιλία του κ. Σαμαρά παρακολούθησαν εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και επιχειρηματίες του νησιού.
Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ περιόδευσε στην πόλη και σε χωριά του νησιού όπου άκουσε προβλήματα που του τέθηκαν για όλα τα ζητήματα γενικότερου και ειδικού ενδιαφέροντος.
Πριν την ομιλία του ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση με τους υποψήφιους βουλευτές Δωδεκανήσου και με κομματικά στελέχη ενώ το μεσημέρι επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, την 95 ΑΔΤΕ, το Λιμεναρχείο Ρόδου και την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου.