Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΣΤΗ ΧΙΟ Η 24η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΔΕΥΑ


Στη Χίο, πραγματοποιείται  μέχρι και τις 14 Ιουλίου, η 24η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ), με την οργανωτική φροντίδα της ΔΕΥΑ Χίου. Προβλέπεται ότι θα πάρουν μέρος 200 περίπου εκπρόσωποι από τις ΔΕΥΑ της χώρας (δήμαρχοι και πρόεδροι ΔΕΥΑ, καθώς και μέλη των δ.σ. των ΔΕΥΑ και υπηρεσιακοί παράγοντες των επιχειρήσεων). Στη γενική συνέλευση της ΕΔΕΥΑ έχουν προσκληθεί οι υπουργοί Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Περιβάλλοντος, Οικονομικών, Ανάπτυξης, η ηγεσία της ΔΕΗ και του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, καθώς και οι πρόεδροι της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.

Σήμερα, Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση των επιστημονικών Επιτροπών της ΕΔΕΥΑ στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν ζητήματα που απασχολούν τις ΔΕΥΑ και έχουν αποτελέσει αντικείμενο επεξεργασίας των Ομάδων Εργασίας που λειτουργούν στα πλαίσια των Επιτροπών. Συγκεκριμένα θα γίνει κοινή συνεδρίαση της Οικονομικής και Τεχνικής Επιτροπής στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, ενώ το βράδυ θα συνεδριάσει στις 8 και μισή το βράδυ το δ.σ. της ΕΔΕΥΑ (Αίθουσα Περιφερειακής Διοίκησης, Ηρώων Πολυτεχνείου 1 ) υπό τον πρόεδρο της Ένωσης, δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργο Μαρινάκη. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΔΕΥΑ αποτελείται από 13 μέλη, δημάρχους και προέδρους ΔΕΥΑ από όλη την Ελλάδα (Λάρισας, Βέροιας, Χίου, Χανίων, Καλαμάτας, Καστοριάς, Λαμίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Κοζάνης και Ηράκλειας Σερρών).
Η 24η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΔΕΥΑ θα γίνει αύριο Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, με ώρα έναρξης 09:30 το πρωί.
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στη γ.σ. της ΕΔΕΥΑ περιλαμβάνονται ζητήματα που προέκυψαν από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» στις ΔΕΥΑ, οι προοπτικές των ΔΕΥΑ, οικονομικά αιτήματα των ΔΕΥΑ όπως το αίτημα για βιομηχανικό τιμολόγιο της ΔΕΗ για τις ΔΕΥΑ, άμεση κατανομή της ετήσιας επιχορήγησης στις ΔΕΥΑ, υπαγωγή των ΔΕΥΑ στο καθεστώς δανειοδότησης των δήμων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων κ.ά. Επίσης, θα συζητηθούν και άλλα θέματα που απασχολούν τις ΔΕΥΑ όπως τα συγχρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ έργα των ΔΕΥΑ και η μείωση της ίδιας συμμετοχής στα έργα των ΠΕΠ για τις ΔΕΥΑ των Περιφερειών του Στόχου 2, οι ελλείψεις προσωπικού στις ΔΕΥΑ, προτάσεις για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις ΔΕΥΑ προς τους πολίτες, οι μισθολογικές ρυθμίσεις για το προσωπικό των ΔΕΥΑ, καθώς και ειδικά θέματα όπως η τηλεθέρμανση Κοζάνης ως αναπτυξιακή ευκαιρία για τις ΔΕΥΑ της Β. Ελλάδας και οι υπόγειες δεξαμενές ομβρίων υδάτων στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον».
Παράλληλα, Σάββατο 14 Ιουλίου 2012 στη Χίο θα συνεδριάσει και η Επιτροπή Αειφόρου Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της ΚΕΔΕ της οποίας πρόεδρος είναι ο δήμαρχος Λαμιέων ΓιώργοςΚοτρωνιάς.
aftodioikisi.gr