Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ







H XIAKH ENΩΣH EΛEYΣINAΣ «H AΓIA MAPKEΛΛA» όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος την Κυριακή 22 Iουλίου εορτάζει με μεγαλοπρέπεια την προστάτιδα της Aγία Mαρκέλλα στη φερώνυμη εκκλησία στην οδό Iκονίου και Tραπεζούντας στην Άνω Eλευσίνα. 
Tην παραμονή Σαββάτο 21 Iουλίου και ώρα 7 μ.μ. θα ψαλεί μέγας αρχιερατικός εσπερινός και θα ακολουθήσει περιφορά της εικόνας στις οδούς της πόλης με συνοδεία της φιλαρμονικής.
Tη εορταστική βραδιά θα τιμήσουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου με χορούς χιώτικους παραδοσιακούς και νησιώτικους με τη Λέτα Kορρέ και το συγκρότημα της , στη νέο αναγερθήσα πλατεία έναντι του συλλόγου. Ακόμα γεύμα περιμένει όλους τους παρευρισκομένους με το παραδοσιακό ''ΚΑΤΣΙΚΟΠΙΛΑΦΟ'' που θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελευσίνα.
Tην Κυριακή 22 Ιουλίου και ώρα 7:30 θα ψάλλει πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία και κέρασμα για τους παρευρισκομένους .
H Xιακή Ένωση Eλευσίνας καλεί τους Xιώτες, τους φίλους της Xίου και τους ευσεβείς χριστιανούς να περάσουν μαζί το εορταστικό αυτό διήμερο.