Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ν.Ε. ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ : Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΖΕΙ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ



          Εδώ και πολλά χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις διαμορφώνουν το θεσμικό και οικονομικό πλαίσιο, που βάζει στην προκρούστεια κλίνη τις δωρεάν μεταφορές των μαθητών. Η σταθερή και μόνιμη αντιμετώπιση του όλου ζητήματος με τη λογική του μόνιμου μπαταξή απέναντι στους φορείς, που πραγματοποιούν τις μεταφορές των μαθητών διαμορφώνει αρνητικές παρενέργειες στην επαρκή και ασφαλή λειτουργία των οχημάτων. Η κυβέρνηση παραμένει ο ηθικός αυτουργός
          Έτσι η απόφαση του υπεραστικού ΚΤΕΛ να σταματήσει τη μεταφορά των μαθητών με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του νησιού μας λόγω της μη απόδοσης των απαραίτητων κονδυλίων (1070000) δείχνει την ανάλγητη κυβερνητική πολιτική, που στο όνομα της οικονομικής κρίσης παίρνει βήμα το βήμα πίσω όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις.
          Τα παιδιά των απομακρυσμένων χωριών της Αμανής (Βολισσός), Μαστιχοχωρίων (Πυργί, Καλαμωτή), Καρδαμύλων και Ιωνίας (Νένητα και Καλλιμασιά) βρίσκονται αντιμέτωπα με τη βαρβαρότητα του αστικού κράτους, που κοντά στην εγκατάλειψη, την υποβάθμιση και το μαρασμό της υπαίθρου του νησιού έρχεται να διώξει τους νέους απ΄τα σχολεία, αφού δεκάδες οικογένειες αδυνατούν να καλύψουν τη μεταφορά των παιδιών τους.
          Η συγκυβέρνηση της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ με τις δημαγωγικές κορώνες των ντόπιων βουλευτών της Μουσουρούλη και Τριαντάφυλλου «Ότι θα  βρίσκονται στο πλευρό των κατοίκων» δίνει τη χαριστική βολή στην περαιτέρω εγκατάλειψη της υπαίθρου.
          Το ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους του νησιού και τη νεολαία μέσα από τους φορείς τους να διεκδικήσουν αγωνιστικά το αναφαίρετο δικαίωμα στην δωρεάν και ασφαλή μεταφορά στα σχολεία τους.
          Είναι ευθύνη του κράτους να συμβάλει στην ισότιμη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία όλων των παιδιών.