Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ



Απαντήσεις σε θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την πορεία υλοποίησης Προγραμμάτων, έλαβε, μέσω της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ο βουλευτής Χίου, Κώστας Τριαντάφυλλος.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Χίου, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, επιτείνονται και εξαιτίας των καθυστερήσεων στην υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων, κάποια από τα οποία είναι, ήδη, εγκεκριμένα και θα μπορούσαν να δώσουν αναπτυξιακή ανάσα στην τοπική κοινωνία.
Σε ό,τι αφορά τη δράση Κρατικών Ενισχύσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση: Ενίσχυση Επιχειρήσεων Λιανεμπορίου για την Υλοποίηση Ψηφιακών Επενδύσεων (digiretail)» για τη Χίο, αναφέρεται ότι: «…για τη Χίο, υποβλήθηκαν συνολικά 55 προτάσεις από τις οποίες δέκα προτάσεις έχουν ενταχθεί, επτά προτάσεις έχουν απορριφθεί και τριανταοκτώ είναι στη φάση αξιολόγησης». «Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των προτάσεων που εκκρεμούν για όλη τη δράση και η δημοσίευση των σχετικών αποτελεσμάτων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο του 2012».
Για το Πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός», μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι: «….μετά τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής Αξιολόγησης και Παρακολούθησης για την οριστικοποίηση του προϋπολογισμού και της βαθμολογίας των προτάσεων, θα γίνει η επικύρωσή τους και η έκδοση από τον αρμόδιο Υπουργό των αποφάσεων ένταξης των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων, που προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές Οκτωβρίου 2012».