Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Δ.Ο.Υ. ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ




«ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕΙ Η ΔΟΥ ΚΑΛΛΟΝΗΣ. ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ - ΔΟΥ ΓΙΑ ΝΗΣΙΑ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ...ΠΛΑΣΙΕ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ»


Με την κυβέρνηση Σαμαρά, η Ελλάδα θα αποκτήσει και...πλασιέ εφοριακούς, που θα περιφέρονται από Δημοτικό Κατάστημα σε Δημοτικό Κατάστημα, να πουλάνε τη πραμάτεια τους!


Την ίδια ώρα, πάντως, η κυβέρνηση απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, με την ιδιότητα του ασκούντος βουλευτική εποπτεία στην Εκλογική Περιφέρεια της Λέσβου, παραδέχεται ότι υπάρχουν πλέον δεύτερες σκέψεις αν θα υπάρξει ολοκληρωτικός Καλλικράτης για τις ΔΟΥ στα νησιά. Που σημαίνει ότι στη Λέσβο, μπορεί να τη γλιτώσει τελικά η ΔΟΥ Καλλονής.

Πιο αναλυτικά, σε Ερώτηση που κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, σύμφωνα με την οποία είναι κάκιστη απόφαση το κλείσιμο ΔΟΥ στη Λέσβο, με επόμενο θύμα τη ΔΟΥ Καλλονής, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αναφέρει το εξής εκπληκτικό στην απάντησή του:

«Επίσης έχει ληφθεί μέριμνα, ώστε σε περιπτώσεις που ορισμένα φυσικά πρόσωπα, μη επιτηδευματίες και για όσα θέματα δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα Κ.Ε.Π., οι Προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. υποδοχής και εφόσον η χιλιομετρική απόσταση είναι μεγάλη και επαρκεί το προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών εντός της Δ.Ο.Υ., να ορίζουν κατά περιστάσεις έναν ή δύο υπαλλήλους οι οποίοι θα παρέχουν εργασία σε χώρο που θα διατεθεί χωρίς μίσθωμα από τον οικείο Δήμο».

Με λίγα λόγια, εφοριακοί θα παίρνουν το τσαντάκι τους όπως οι...πλασιέ και θα μετακινούνται με εκτός έδρας έξοδα και με έξοδα καυσίμων, με υπηρεσιακά η προσωπικά ή μισθωμένα οχήματα (ίσως και με το ΚΤΕΛ για οικονομία) και θα τρέχουν ως περιφερόμενος θίασος στα διάφορα Δημοτικά καταστήματα αναμένοντας πελάτες. Σκηνές ελληνικών μαυρόασπρων κινηματογραφικών ταινιών άλλων εποχών με τον ταχυδρόμο να μοιράζει την αλληλογραφία στη Κοινότητα η στο μπακαλικάκι του χωριού!

Και επιπλέον: Θα διατίθεται το προσωπικό αυτό υπό τις κάτωθι προϋποθέσεις και φυσικά μόνο για τις ανάγκες των φυσικών προσώπων και όχι για τους επιτηδευματίες.

1.Σε περίπτωση κατά την οποία η χιλιομετρική απόσταση είναι μεγάλη

(ΑΣΑΦΗΣ: Δεν διευκρινίζεται το εύρος της χιλιομετρικής απόστασης και δεν λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος προσέγγισης στη Δ.Ο.Υ. υποδοχής που εξαρτάται από τη γεωμορφολογία του εδάφους, την ποιότητα του δρόμου και από τις καιρικές συνθήκες. Δεν λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες των επιτηδευματιών της νήσου Λήμνου που θα υπάγονται στη Δ.Ο.Υ. Λέσβου).

2.Να επαρκεί το προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών εντός της Δ.Ο.Υ.

(ΑΝΤΙΘΕΣΗ: Στην παράγραφο Α’ της απάντησης εκτός των άλλων αναφέρεται ότι: «καθώς και την  εξοικονόμηση ανθρωπίνων πόρων για τη δραστηριοποίησή τους στον νευραλγικό τομέα των ελέγχων και για την ενίσχυση των δικαστικών τμημάτων». ΔΗΛΑΔΗ παρά την εξοικονόμηση ανθρωπίνων πόρων υπάρχει πιθανότητα να μην επαρκεί το προσωπικό. Την ίδια ώρα, το προσωπικό που θα  απορροφηθεί στον έλεγχο και στη λήψη μέτρων είσπραξης (κατασχέσεις και πλειστηριασμοί) προς όφελος των εχόντων θα μετατρέψει τους πλούσιους σε πλουσιότερους και  θα εξαθλιώσει εκατομμύρια μικρομεσαίους δημιουργώντας την τάξη των νεόπτωχων. ΑΡΑ αντί να εξυπηρετείς τον πολίτη, τον εξαθλιώνεις.

3.Αν πληρούνται οι ως άνω προϋποθέσεις οι υπάλληλοι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε χώρο που θα διατεθεί χωρίς μίσθωμα από τον οικείο Δήμο.

(ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ: Δεν διευκρινίζονται οι ενέργειες που έχουν γίνει ή θα γίνουν ούτως ώστε να συναινέσει ο Δήμος για τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου και δεν αναγράφεται τίποτα για την υποδομή του χώρου- π.χ.σύνδεση με TAXIS.

4. Στην παράγραφο Δ’ της απάντησης εκτός των άλλων αναφέρεται επίσης: «θα αποφασιστεί η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να λειτουργήσει γραφείο της Δ.Ο.Υ. υποδοχής σε ορισμένες απομακρυσμένες περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες».

(ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ: Δεν κατονομάζονται τα κριτήρια).

5. Εκτός των άλλων, αναφέρεται ότι λειτουργεί ήδη ειδική γνωμοδοτική επιτροπή.

(ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ: Δεν μας πληροφορούν πότε θα υποβάλουν το πόρισμα ενώ ήδη συντελείται η συγχώνευση των Δ.Ο.Υ. Και σε περίπτωση που η γνωμοδότηση είναι αρνητική, τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση;)

6. Τέλος η απάντηση του Υπουργού γράφει ότι μετά την ολοκλήρωση των οργανωτικών μεταρρυθμίσεων και εάν εντοπιστούν τυχόν προβλήματα, θα αντιμετωπιστούν στην πορεία.

Δηλαδή βλέποντας και  κάνοντας στην Ελλάδα του άρπα κόλλα.