Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ : ΝΕΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ



Ακόμη ένα επεισόδιo στο σίριαλ «διαθεσιμότητα» προσέθεσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με στόχο να αποφύγει ένα νέο φιάσκο τύπου εφεδρείας.
Έτσι μετά τις «απειλές» για πρόστιμα και πειθαρχικά, αλλά και διαθεσιμότητα στα τυφλά στους υπαλλήλους, οι υπηρεσίες των οποίων δε θα στείλουν λίστες, ουπουργός Αντώνης Μανιτάκης και οι συνεργάτες του προχώρησαν σε μία ακόμη «απειλή» με στόχο να «σπάσουν» τα «λουκέτα» και τις καταλήψεις στους ΟΤΑ: Σύφωνα με αυτή το υπουργείο θα καταθέσει ρύθμιση με την οποία οι διαπιστωτικές πράξεις θα εκδίδονται κεντρικά και όχι από κάθε δήμο ή περιφέρεια, όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα αναφορικά με την αποστολή στοιχείων.
Πάντως, αν και η «διαρροή», όπως προαναφέρθηκε, προήλθε από συνεργάτες του κ. Μανιτάκη, ανώτατα στελέχη του υπουργείου που βρίσκονται παρά τω υπουργώ, συμμετέχοντας σε ένα κακοστημένο και κακούγουστο  επικοινωνιακό «παιχνίδι», έλεγαν ότι «δεν το έχουμε σκεφθεί ακόμη».
Την ίδια ώρα άλλοι συνεργάτες του υπουργού παραδέχονταν σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός με το πως θα προχωρήσει η υπόθεση διαθεσιμότηταΟι ίδιοι υποστήριζαν ότι το υπουργείο καλύπτεται από την υπάρχουσα εγκύκλιο και δεν απαιτείται νέα ρύθμιση για να ενταχθούν οι υπάλληλοι στο καθεστώς της διαθεσιμότητας κεντρικά και όχι από κάθε υπηρεσία.
Μπαλασόπουλος: Καταργούν το Σύνταγμα
Μιλώντας στην aftodioikisi.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Το υπουργείο βρίσκεται σε σύγχυση και πανικό. Με αυτό που θέλει να κάνει, καταργεί το Σύνταγμα που προβλέπει αυτονομία των ΟΤΑ, οι οποίοι αυτοί και μόνον μπορούν να υπογράψουν διαπιστωτικές πράξεις».
«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει λίστα, δεν υπάρχει και διαθεσιμότητα, δεν υπάρχει και απόλυση», επανέλαβε.
Ζητούν τώρα λίστες με κενά
Να σημειωθει ότι μόλις χθες το υπουργείο Εσωτερικών και σήμερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκαναν ότι έπρεπε να έχουν κάνει πριν την ανακοίνωση της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας: Ζήτησαν από τις υπηρεσίες των ΟΤΑ (το πρώτο) και του Δημοσίου (το δεύτερο) να στείλουν τις λίστες με τα κενά.
 aftodioikisi.gr