Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

"ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΨΩΜΙ , ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ"


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ  - ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

   Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, την παιδεία, το φοιτητικό κίνημα, τους εργαζόμενους, τον Ελληνικό λαό αλλά και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τις σχολές του στο νησί. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλλονται και εφαρμόζονται από την εξωτερική και εσωτερική Τρόϊκα ζητούν για άλλη μια φορά θυσίες, φτώχεια, απολύσεις και ανεργία από τον Ελληνικό λαό.
   Γιατί γι’ αυτούς οι απολύσεις και οι περικοπές του κοινωνικού κράτους σημαίνει ανάπτυξη, όμως για μας σημαίνει φτώχεια, ανεργία, κλείσιμο του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συρρίκνωση της τοπικής οικονομικής ζωής.

   Το Εργατικό Κέντρο και  το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους νεολαίους, να δώσουν το δυναμικό τους παρόν στη εκδήλωση που οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι του νησιού μας το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στις 17:00 μμ, για να στείλουμε το δικό μας μήνυμα για ψωμί, παιδεία, ελευθερία.

«ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΨΩΜΙ, ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΔΕΙΑ»