Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2013




Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2013 θα ισχύουν τα προγράμματα για τα «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» (ΚΗΦΗ) και τα «Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας».
Την παράταση των προγραμμάτων ανακοίνωσαν, σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, και ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Οι 68 δομές ΚΗΦΗ εξυπηρετούν σήμερα 1.521 ηλικιωμένους με μεγάλη επιτυχία, ενώ οι εργαζόμενοι ανέρχονται σε 276. Τα 43 Κέντρα Διημέρευσης εξυπηρετούν 1176 άτομα με αναπηρίες και απασχολούν 460 εργαζόμενους.
«Στην καρδιά της σφοδρότερης οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, η κυβέρνηση πρωτοστατεί στον πόλεμο κατά της φτώχειας στηρίζοντας με ότι δυνάμεις διαθέτει τις κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται σκληρά». Συμπλήρωσε δε ότι «μέσα από αυτές τις δομές στηρίζουμε ηλικιωμένους ανθρώπους και άτομα με αναπηρία, που έχουν πραγματικά ανάγκη το κοινωνικό κράτος», δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνέχιση των προγραμμάτων ΚΗΦΗ και «Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας». Τόνισε δε ότι η χρηματοδότηση των δυο αυτών προγραμμάτων εξασφαλίστηκε μέσα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ( ΕΚΤ), ενώ το 2013 θα είναι έτος αξιολόγησης αυτών των δομών από φορείς του υπουργείου Εργασίας».
newsit.gr