Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

ANAKOINΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ . ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, φίλοι καταναλωτές! Μην ακούτε τα ψέματα των πολυεθνικών και της κυβέρνησης που νομοθετεί για το συμφέρον τους.
Ακούστε και τη δική μας φωνή. Δε λείπουν οι μέρες από το λαό για να ψωνίσει. Τα χρήματα λείπουν! Δεν ισχύει ότι οι καταναλωτές "δεν αδειάζουν" άλλη μέρα για ψώνια. Οι τσέπες είναι εντελώς άδειες!
Είναι προκλητικοί όσοι βγαίνουν από την κυβέρνηση στα μέσα ενημέρωσης και όσοι καλοπληρωμένοι παπαγάλοι αναπαράγουν τα ψέματα και τις ανοησίες:
Για τη δήθεν "τόνωση" της αγοράς με την κατάργηση της Κυριακής αργίας. Για τη μείωση της ανεργίας.
Η αλήθεια είναι ότι το μέτρο αυτό είναι απαίτηση των πολυεθνικών, της ΕΕ εδώ και πολλά χρόνια και θα έχει ως αποτέλεσμα:
·        Την "τόνωση" των πολυεθνικών με το κλείσιμο των μικρών μαγαζιών. Τη γιγάντωση της ανεργίας, τη νομοθέτηση καθεστώτος εργασιακού μεσαίωνα για όλους τους εργαζόμενους. Μεροκάματα Κίνας και Ινδίας χωρίς "γιορτές και σχόλες". Γι' αυτούς τους λόγους αξιοποιούν και το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 30 Δεκέμβρη.
·        Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί. Ο,τι άρχισε από το εμπόριο (ωρομίσθιο, μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου) εξαπλώθηκε σαν φωτιά σε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους.
·        Πρόκειται για ένα μέτρο, που θα έρθει να προστεθεί στην άγρια φοροληστεία, στα χαράτσια, στα τιμολόγια, στους λογαριασμούς, στις μειώσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, στις απολύσεις, στα απλήρωτα μεροκάματα.
Μια Κυριακή είχε μείνει στις εργατικές οικογένειες, σε όσους έχουν ακόμα δουλειά, για να βρίσκονται σαν οικογένεια και αυτή θέλουν να την φάνε!
Την Κυριακή 30 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι
στα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ απεργούμε!
Αυτή η απεργία δεν αφορά μόνο εμάς. Μας αφορά όλους.
Φίλοι καταναλωτές, βοηθήστε τον αγώνα μας, είναι και δικός σας αγώνας.
Χίος 27/12/2012 - Το ΔΣ
Ανάλογες αποφάσεις υπογράφουν τα κλαδικά σωματεία Εμποροϋπαλλήλων: Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά. Επίσης, τα κλαδικά των Λογιστών Αθήνας, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Πειραιά - Λάρισας, Εργολαβικών Συνεργείων Αθήνας, Θεσσαλονίκης.
Τα επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων στις επιχειρήσεις: «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ», «ΛΙΝΤΛ Ν. Αττικής», «Κωνσταντακάτος», «Πράκτικερ».
Τα σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων: Αθήνας, Δυτ. Αττικής, Λαυρίου, Ζακύνθου, Εύβοιας, Αγρινίου, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, Λαμίας, Λιβαδειάς, Ναυπλίου, Καλαμάτας, Λευκάδας, Αρτας, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Κατερίνης, Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Καβάλας, Ηρακλείου Κρήτης, Χανίων, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Ξάνθης, Κομοτηνής, Σάμου, Ρόδου, Μυτιλήνης, Χίου.
Επίσης, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων, Επαγγελματιών και Εμπόρων στο Δήμο Αθήνας, το Σωματείο Ελαφρών Φορτηγών Αθήνας (ΣΕΙΤΦΑ) και οι Ενώσεις ΕΒΕ: Καλλιθέας, Ηλιούπολης, Αχαρνών, Μεσογείων.