Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

... KAI TIΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ... ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ , ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ... ΑΛΛΑ 16 ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ !



Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Δεκεμβρίου 27, 2012
http://www.onalert.gr/files/Image/zaman%20proklisi.PNGΑπίστευτη πρόκληση από την αγγλόφωνη έκδοση της τουρκικής εφημερίδα Zaman που υποστηρίζει πως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να έχει στην κυριότητα της 16 νησιά του αιγαίου και της Μεσογείου και γράφει «άρπαξε 16 νησιά λόγω της απουσίας της Τουρκίας, αναφέρουν οι ειδικοί» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος! Ανάμεσα στα νησιά που αναφέρει η εφημερίδα είναι οι Φούρνοι, η Γαύδος, το Φαρμακονήσι, Γαϊδουρονήσι, η Καλόλιμνος κτλ.
Η πρόκληση ξεκινά με τις δηλώσεις του πρωην αξιωματικού του τουρκικού στρατού και μέλους του δημοκρατικού κόμματος Ουμίτ Γιαλίμ ο οποίος υποστηρίζει πως « η Τουρκία για να λάβει την ημερομηνία διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε επέτρεψε την αρπαγή των νησιών αυτών από την Ελλάδα, από το 2004 η Ελλάδα άρπαξε στο Αιγαίο 11 και στη Μεσόγειο άλλα 5 νησιά και οι Έλληνες στρατιώτες κρατούν σκοπιές στα νησιά αυτά».
Ο προκλητικός Γιαλίμ ισχυρίζεται πως «εφ’οσον τα νησιά αυτά δεν αναφέρονται στη συμφωνία της Λωζάνης τότε γιατί να ανήκουν στην Ελλάδα»
Ο πρώην πρέσβης Φαρούκ Λόγογολου, ο οποίος είναι ένας από τους αντιπροέδρους μέλος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος υποστηρίζει πως η κυβέρνηση Ερντογάν δεν υποστηρίζει τα συμφέροντα της χώρας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο «υπάρχουν γκρίζες ζώνες και σοβαρές ζώνες στο Αιγαίο».
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Τζελαλετίν Γιαβούζ που είναι αντιπρόεδρος του Τουρκικού Κέντρου Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγηικών Αναλύσεων (TURKSAM) ο οποίος υποστηρίζει πως «στο Αιγαίο υπάρχουν 152 νησιά και νησίδες που η κυριότητα τους δεν έχει καθοριστεί. Δεν αναφέρονται πως έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο».
Τα νησιά που διεκδικούν οι Τούρκοι είναι οι Οινούσσες, Φούρνοι, Θύμαινα, Αγαθονήσι, Αρκοί, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Ψέριμος, Γυαλί, Λέβιθα, Κίναρος Γαύδος, Δία, Διονυσάδες, Γαϊδουρονήσι και Κουφονήσι.
Μια ίσως είναι η καλύτερη απάντηση στα δημοσιεύματα και στους ισχυρισμούς αυτούς. «Μολών Λαβέ»
onalert.gr