Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ




Ημερομηνία Έναρξης: 07/12/2012
Διαγωνισμός σχεδιασμού με θέμα: «Μελέτη και σχεδιασμός ενός εικονικού φαρμακείου ή οπτικού καταστήματος»
Σχεδιαστές, διακοσμητές, μηχανικοί, άνθρωποι με φαντασία και ευρηματικό νου καλούνται να παρουσιάσουν ένα πλήρες φαρμακείο ή οπτικό κατάστημα.
Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη και ενίσχυση Ελλήνων δημιουργών στο χώρο του σχεδιασμού και η προβολή τους στην αγορά, μέσω των δημιουργιών τους.
Φιλοδοξούμε να εμπνευστείτε πρωτότυπες, πρακτικές, καινοτόμες, και καλαίσθητες λύσεις για έναν εικονικό επαγγελματικό χώρο.
Προϋποθέσεις: Το κατάστημα θα είναι 50μ2 και πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές ώστε να μπορεί να πάρει άδεια λειτουργίας από την εκάστοτε αρμόδια αρχή. Ο σχεδιαστής επιλέγει την τοποθεσία, τα ύψη, τα δάπεδα, τους χρωματισμούς, τον εξοπλισμό.
Η προβολή θα γίνει μέσω μιας πινακίδας που θα περιέχει φωτορεαλιστικές εικόνες και σχέδια (μέσω οποιουδήποτε προγράμματος: autocad, 3ds max, archicad, rhino κλπ) της μελέτης του κάθε συμμετέχοντα. Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει ότι θεωρεί ο σχεδιαστής απαραίτητο για να παρουσιάσει την ιδέα του. Η πινακίδα θα αποσταλεί σε μορφή jpeg και διαστάσεις 1400x770 pixel, 300dpi, μέχρι 10/03/2013.
Μετά τις 11/03/2013 θα αναρτηθούν όλες οι πινακίδες στην ιστοσελίδα μας όπου θα μπορείτε να ψηφίσετε με like την λύση που σας αρέσει.
ΕΠΑΘΛΑ
1ος ΝΙΚΗΤΗΣ
1000€ μετρητά
δωροεπιταγή 1000€ για αγορές από το κατάστημα ΜΑΝΕΤΑΣ Α. - ΛΥΜΠΕΡΗ Κ. Ο.Ε.
δωροεπιταγή 1500€ για αγορές από την εταιρεία ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS Α.Ε.

ΧΟΡΗΓOΙ
LOGO_VOYATZOGLOU 647x356.jpglogo innovo.jpg1 deco.jpg
logo mpsal.jpgmanetas_logo.jpglogo minopta.jpg
menounos logo 1.jpgdiafimisou_3.jpg














ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
ΕΡ: Καλησπέρα σας, σας στέλνω λόγω κάποιων αποριών που μου έχουν δημιουργηθεί σχετικά με το διαγωνισμό σχεδίου. Πρώτα απ'όλα δεν έχω καταλάβει αν χρειάζονται λεπτομερείς κατόψεις (ξυλοτύπου πλακών, δοκάρια, υποστηλώματα, λεπτομερείς διαστάσεις κτλ) ή αν απλά δίνετε βάση στη γενική μορφή του κτιρίου. Επίσης, θα ήθελα να μου διευκρινίσετε αν ζητάτε ουσιαστικά όλα τα σχέδια που θα γίνουν να συμπεριληφθούν στη μία εικονα που θα σας στείλω. Ελπίζω να μην φαίνονται ανόητες οι απορίες μου, απλά έχω συνηθίσει σε πολλές λεπτομέρειες για μια μελέτη.
ΑΠ: Σχετικά με τις απορίες σας, σας ενημερώνουμε ότι η παρουσίασή σας θα γίνει με μια πινακίδα που θα περιλαμβάνει ότι θεωρείτε εσείς απαραίτητο για να παρουσιάσετε την ιδέα σας. Λεπτομερή σχέδια ξυλοτύπου, υποστηλωμάτων και δοκαριών δεν χρειάζονται. Διαμορφώνετε μία κάτοψη 50τ.μ. και στη συνέχεια δημιουργείτε φωτορεαλιστικές εικόνες. Ίσως χρειαστεί κάποια τομή ή όψη. Κάποιες διαστάσεις λογικά θα υπάρχουν ώστε να δίνεται καλύτερα η αίσθηση του χώρου. Είναι πάντα απραίτητο να πληρούνται οι προδιαγραφές διαμόρφωσης χώρων του κάθε καταστήματος ώστε να μπορεί να πάρει άδεια λειτουργίας από την αρμόδια αρχή που την εκδίδει.
ΕΡ: Μια διευκρίνιση...ο χώρος πρέπει να είναι πραγματικός,να υφίσταται δηλαδή το κατάστημα σαν ελεύθερος χώρος προς αξιοποίηση?
ΑΠ: 
Δεν είναι υποχρεωτικό να υφίσταται ο χώρος, μπορεί ο σχεδιαστής να τον διαμορφώσει όπως ο ίδιος επιθυμεί, αρκεί να περιλαμβάνονται και αποθήκες, εργαστήρια, wc, κλπ
ΕΡ: Η παρουσίαση θα πρέπει να δείχνει το χώρο εξωτερικά και εσωτερικά? 
ΑΠ: Ναι