Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ


Ο Κώστας Τριαντάφυλλος, Εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την ολοκλήρωση κατασκευής του φράχτη στον Έβρο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η ολοκλήρωση της κατασκευής του φράκτη στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα σε μια σειρά απαιτούμενων μέτρων για τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, στο σημείο αυτό της ελληνικής επικράτειας. Ένα έργο που σχεδιάστηκε και ξεκίνησε επί της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με αρμόδιο υπουργό τον κ. Χρήστο Παπουτσή ως στοιχείο μιας δέσμης ενεργειών στην κατεύθυνση της αποτροπής των ανεξέλεγκτων, μέχρι πρόσφατα, μεταναστευτικών ροών. Ήδη, σε συνδυασμό με την συνεργασία της ευρωπαϊκής δύναμηςFRONTEX, οι προσπάθειες των εκεί δυνάμεων διαφόρων ελληνικών υπηρεσιών έχουν δώσει σημαντικά αποτελέσματα.

Τώρα η προσοχή πρέπει να δοθεί και στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, όπου έχει σημειωθεί αύξηση της παράνομης εισόδου. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, είναι αναγκαίο να δοθεί προτεραιότητα στην αναβάθμιση των αναγκαίων μέσων, του απαραίτητου εξοπλισμού, αλλά και της εκπαίδευσης του προσωπικού. Και βεβαίως να λειτουργήσουν, αμέσως και ολοκληρωμένα, οι υπηρεσίες παροχής Ασύλου, ώστε να ρυθμιστεί το πρόβλημα της πολύχρονης αναμονής, καθώς και να κατοχυρώνονται τα δικαιώματα όσων δικαιούνται νόμιμη παραμονή στη χώρα μας.