Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΠΕΘΕ :ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ , ΙΔΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ...


ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ.
ΔΗΠΕΘΕ: ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ , ΙΔΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ…
         
Δυστυχώς για άλλη μια φορά το ΔΗΠΕΘΕ με ευθύνη του Προέδρου του Τσατσαρώνη Θεόδωρου, του καλλιτεχνικού Διευθυντή Ζαφείρη Γιάννηκαι της συμπολιτευόμενης πλειοψηφίας του ΔΣ , αποδεικνύεται χώρος συναλλαγής και κακοδιαχείρισης.
Το κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η προκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού Δ/ντη που φωτογραφίζει την αδιαφάνεια και την πρόθεση φωτογραφικής πρόσληψης του ίδιου προσώπου με απόφαση από το ΔΣ, το οποίο παραμένει έκνομο μετά και την παραίτηση της κ. Καλλέργη, αφού δεν υπάρχει η από το νόμο απαιτούμενη γυναικεία ποσόστωση και η αντίστοιχη νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πάνω στο θέμα.
Παρ’ όλα αυτά ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ με τα μέλη της συμπολίτευσης και σε πασιφανή συγχορδία με τον καλλιτεχνικό Δ/ντη κ. Ζαφείρη προκήρυξαν τη θέση με καταληκτική ημερομηνία των δικαιολογητικών την 7Η Νοέμβρη, ενώ το ΔΣ έλαβε την απόφαση στις 23 Νοέμβρη, επιχειρώντας έτσι να σπείρουν τη σύγχυση για να έχουν το αποτέλεσμα που επιδιώκουν!!
Βασικό είναι ότι η νέα προγραμματική σύμβαση δεν προβλέπει θέση καλλιτεχνικού Δ/ντη , άρα το ζήτημα μπορεί να αντιμετωπίζεται και κατά περίπτωση, και σε κάθε περίπτωση προκήρυξη με νομολογία, και όχι τα ρουσφετολογικά τερτίπια της διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ.
Με αφορμή τη στάση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΔΣ Ζαχαριάδη Νίκου για τα παραπάνω ζητήματα,  ο καλλιτεχνικός Δ/ντης κ.  Ζαφείρης Γιάννης καταφέρθηκε με υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του, χωρίς να προστατευτεί από τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ ή κάποιο άλλο μέλος δείχνοντας ότι η όποια διαφαινόμενη, ως δημοκρατική επίφαση, ευθυκρισία του στο παρελθόν έχει πάει πλέον περίπατο.
Σε κάθε περίπτωση και με αφορμή τη μελλοντική προκήρυξη θέσης του καλλιτεχνικού Δ/ντη, όταν και αν αυτή γίνει σύννομα, με δεδομένο τον κλασικό ορισμό της λέξης ηθοποιός, ως σημασία που αφορά άνθρωπο που ποιεί ήθος, θεωρούμε την ενδεχόμενη  εκ νέου υποψηφιότητα  του κ. Ζαφείρη ως ανεπιθύμητη και προσβλητική για το θεσμό του ΔΗΠΕΘΕ και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε.
Πολιτική ευθύνη ακέραια για τα παραπάνω έχει και ο ίδιος ο Δήμαρχος που πρέπει και θα κληθεί γι αυτό να πάρει θέση.
Το παραπάνω ζητήματα  πλέον θα απασχολήσουν και το Δημοτικό Συμβούλιο που δε νοείται να ανέχεται και να χρηματοδοτεί τέτοιες καταστάσεις