Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ



                                                                                           
                                      


O βουλευτής Χίου, Κώστας Τριαντάφυλλος, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που συνεδριάζει αυτές τις μέρες στο Στρασβούργο, κατέθεσε αίτημα (motion) σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών και, κυρίως, την επεξεργασία προτάσεων για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, η οποία, πλέον, αποτελεί απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ίδια τη δημοκρατία στην Ευρώπη.

Στην πρότασή του - την οποία υποστήριξαν θερμά και συνυπέγραψαν 65 Ευρωπαίοι βουλευτές από 27 χώρες, από όλες τις πολιτικές ομάδεςκαι σύσσωμη σχεδόν, η ελληνική αντιπροσωπεία - ο Κώστας Τριαντάφυλλος έκανε ειδική αναφορά στο πρόβλημα της ανεργίας, που μαστίζει περισσότερο τους νέους των χωρών του «ευρωπαϊκού Νότου», με τους δείκτες να ανεβαίνουν συνεχώς.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής υποστήριξε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης πρέπει να δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις παραπάνω χώρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα και το φαινόμενο παρουσιάζει έξαρση. Τόνισε ότι για να πάψουμε να μιλάμε για μια «χαμένη γενιά» πρέπει να υιοθετηθεί άμεσα από το Συμβούλιο της Ευρώπης συγκεκριμένη στρατηγική για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων για  κάθε μία από τις χώρες αυτές ξεχωριστά, αλλά και συνολικά.

Η αίτηση (motion) καταλήγει στην πρόταση για έκδοση απόφασης από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση για το θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη.