Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ


                                       

   Το Εργατικό Κέντρο Χίου στηρίζει τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο που απειλούνται με απόλυση μέσω της διαθεσιμότητας, στέκεται δίπλα τους σε όλες τις δράσεις τους, συνδικαλιστικές, κοινωνικές και δικαστικές.
    Περιμένουμε από της Ελληνική Δικαιοσύνη και τους Έλληνες Δικαστές να υπερασπιστούν την Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τη νομιμότητα αυτής της χώρας. Εμείς οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα στηρίζουμε τους συναδέλφους του Δημοσίου Τομέα, όχι μόνο από συναδελφική αλληλεγγύη αλλά και για να υπερασπίσουμε τις δικές μας θέσεις εργασίας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κάθε απόλυση στο δημόσιο ισοδύναμη με κλείσιμο και συρρίκνωση επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα και απώλεια θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
    Η κυβερνητική αναλγησία και οι Τροϊκανοί εκβιασμοί για τις απολύσεις και για την ισοπέδωση και ακύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, απορρίπτονται και αντιπαλεύονται συνολικά από τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
   Καλούμε τα σωματεία της δύναμής μας την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 στις 9 η ώρα το πρωί έξω από το Πρωτοδικείο Χίου, να συμπαρασταθούμε στους συναδέλφους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.