Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ "ΗΜΕΤΕΡΩΝ" ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ





Εξηγήσεις για τους πιθανούς διορισμούς «ημετέρων» στην Κ’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Μυτιλήνης, ζητά με Ερώτησή του από τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «ορισμένοι από τους εργάτες που προσελήφθησαν για την εκτέλεση διαφόρων έργων, παράγουν «έργο»… εντός γραφείου (!)», την ώρα μάλιστα που «το αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης παραμένει κλειστό, λόγω έλλειψης φυλάκων».

«Αληθεύει ότι η προϊσταμένη προσέλαβε τη θυγατέρα της στα γραφεία της Εφορίας;» αναρωτιέται ο Τέρενς Κουίκ και ζητά ενημέρωση για το εάν ισχύει το γεγονός ότι «πρόσφατα προσελήφθησαν 3-4 «εργάτες» που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εντός γραφείων».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

EΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ


Κύριε Υπουργέ,


Η Κ’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Μυτιλήνης προσέλαβαν εργατικό προσωπικό για την εκτέλεση διαφόρων έργων.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.Εάν αληθεύει ότι κατ’ επιλογήν της προϊσταμένης, ορισμένοι από τους εργάτες, εργάζονται εντός των γραφείων, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετείται ο σκοπός της πρόσληψής τους, ούτε και να μετακινούνται στη φύλαξη  των Μουσείων που παραμένουν κλειστά σε ώρες τουριστικής αιχμής.

2.Αν αληθεύει ότι η προϊσταμένη προσέλαβε τη θυγατέρα της στα γραφεία της Εφορίας και με ποια κριτήρια.

3.Αν αληθεύει ότι από μία οικογένεια έχουν προσληφθεί 3-4 άτομα ως εργάτες, που εργάζονται ως υπάλληλοι γραφείου.

4.Αν αληθεύει ότι σε ώρες τουριστικής αιχμής, το αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης παραμένει κλειστό, λόγω έλλειψης φυλάκων.



Ο Ερωτών Βουλευτής



Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ