Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΥΝΑ κ. ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


Ο Υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Κωστής Μουσουρούλης εξερχόμενος του Mεγάρου Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την ουσιαστική ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου, ύστερα από τα προβλήματα και τις περιπέτειες που πέρασε τα τελευταία τρία χρόνια.
Συζητήσαμε για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου, το οποίο εισάγει σημαντικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν στα λιμάνια, για να βρεθούν επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τα νησιά μας. Για τη νησιωτική πολιτική, για την αναζωογόνηση της ξεχασμένης εκεί Περιφέρειας, για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Για το πλαίσιο πολιτικής που εφαρμόζουμε, προκειμένου να στηρίξουμε, όσο είναι δυνατόν, έναν κλάδο που υποφέρει. Για τα ζητήματα που αφορούν στους ναυτικούς και όπως όλοι γνωρίζουμε, η πολιτική για τους ναυτικούς αρθρώνεται γύρω από την υγεία-πρόνοια, την  εκπαίδευση και τη ναυτεργασία.
Επίσης συζητήσαμε για τις άλλες πτυχές των πολιτικών του Υπουργείου, που συνδέονται με τα θέματα ασφάλειας και αστυνόμευσης στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο και στους λιμένες.
Έχω σαφείς οδηγίες από τον Πρωθυπουργό να προωθήσω με τους καλύτερους δυνατούς ρυθμούς την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στο Υπουργείο, αλλά και το σκέλος των αποκρατικοποιήσεων και των αλλαγών που έχουν να κάνουν με το ρυθμιστικό περιβάλλον. Και πάνω σε αυτή τη γραμμή θα συνεχίσουμε».