Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

"ΝΗΡΕΑΣ" ΚΑΙ "ΓΑΛΑΞΙΔΙ" ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ ΓΙΑ Joint Venture



Σε συζητήσεις με σαουδαραβική εταιρεία για τη δημιουργία joint venture στη Σαουδική Αραβία βρίσκεται η "Νηρέας" και η "Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες Α.Ε.".Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονο αραβικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα για τις ιχθυοκαλλιέργειες. Κορυφαία στελέχη του κλάδου επισημαίνουν ότι το ενδιαφέρον των Αράβων αφορά στην παροχή τεχνογνωσίας, τομέα στον οποίο οι ελληνικές εταιρείες θεωρούνται από τις καλύτερες στον κόσμο.

Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα βρέθηκε στην Ελλάδα ο υφυπουργός Αλιείας της Σ. Αραβίας, επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής και επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις τόσο του «Νηρέα» όσο και της "Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες".

Η κινητικότητα που επιδεικνύει η Σαουδική Αραβία οφείλεται στο γεγονός πως η κυβέρνησή της έχει αποφασίσει να αναπτύξει τον κλάδο των ιχθυρών της και συγκεκριμένα την παραγωγή τσιπούρας και λαβρακιού και άλλων δύο τοπικών ειδών.

Στόχος της είναι έως το 2029 η παραγωγή της σε ψάρια, είτε αλιείας είτε από ιχθυοκαλλιέργειες, να ανέρχεται σε 1 εκατ. τόνους. Σε αυτό το πλαίσιο, αναζητά εταιρείες που θα τις παρέχουν την καλύτερη τεχνογνωσία, ενώ δίνει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν joint venture με εγχώριες εταιρείες, παρέχοντας την απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Ως Κοινοπραξία ( Joint Venture ) εννοούμε την ένωση προσώπων, φυσικών ή νομικών, μέσω της οποίας επιδιώκεται με κοινά μέσα κοινός σκοπός. Ο επιδιωκόμενος σκοπός της Κοινοπραξίας διαφέρει από εκείνο των λοιπών εταιρικών τύπων κατά την έννοια ότι δεν είναι διαρκής, αλλά μοναδικός και συνδέεται συνήθως
lykavitos.gr