Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΥΠΕΣ : ΝΕΑ ... ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΣΤΙΣ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ



Μια σειρά από οδηγίες προκειμένου να συμπληρώνονται σωστά οι νέες φόρμες καταχώρισης ληξιαρχικών πράξεων, αποστέλει με εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών (ΑΔΑ: ΒΕΤΩΝ-Ξ79).
Όπως σημειώνει το υπουργείο προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, όπου και αποστέλλεται το έγγραφο – εγκύκλιος και παρακαλείται η κοινοποίησή της στους δήμους, «μετά τη γενόμενη υποδιαίρεση της Ληξιαρχικής Περιφέρειας, κάθε Δήμου που προήλθε από συνένωση ΟΤΑ, δυνάμει της με αριθμ.: Φ.127080/57460/21-12-2010 (ΦΕΚ Β ́1984 ) απόφασης του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στην επιτροπή της παρ.1 του άρθρου 18 του ν.2119/1993, μετέχουν όλοι οι Ληξίαρχοι των Ληξιαρχείων που λειτουργούν στο Δήμο».
Οι οδηγίες…
Κατά την κατάρτιση των Μητρώων Αρρένων το επώνυμο των γεννηθέντων αρρένων αναγράφεται απαραιτήτως με μικρά και όχι με κεφαλαία γράμματα. Σε περίπτωση που η αναγραφή του επωνύμου από τις επιτροπές γίνει με κεφαλαία γράμματα, τα σχετικά έντυπα αναπέμπονται σε αυτές, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις.
Ονομαστικός κατάλογος (ετήσιο μητρώο αρρένων) καταρτίζεται και στην περίπτωση κατά την οποία δεν γεννήθηκε κανένα άρρεν, κατά το προηγούμενο έτος, προκειμένου, με τον τρόπο αυτό, να εξασφαλιστεί η τυχόν εγγραφή αδήλωτων ή μετεγγραφόμενων.
- το απόσπασμα της ληξιαρχικής πράξης γέννησης συντάσσεται σύμφωνα με το υπόδειγμα που συναποστέλλεται, με υποχρεωτική την ένδειξη του αύξοντα αριθμού δημοτολογίου κανονικής εγγραφής του έλληνα γονέα.
aftodioikisi.gr