Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ 22η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ -ΠΟΤΩΝ-ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ (DETROP) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ






Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου  «ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ: Διατροφικά Προϊόντα και βιώσιμη ανάπτυξη στις περιοχές συνεργασίας», που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007 – 2013», η Περιφερειακή Ενότητα Χίου συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών (DETROP) Θεσσαλονίκης.
Στόχος του Προγράμματος είναι η προώθηση ποιοτικών τοπικών διατροφικών προϊόντων από τις περιοχές συνεργασίας. Εταίροι οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε κοινό περίπτερο της Έκθεσης είναι ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου Κρήτης, ο Δήμος Σητείας Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου και η Αναπτυξιακή Εταιρία Κοινοτήτων Περιοχής Τροόδους Κύπρου.

Η 22η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών – Μηχανημάτων – Εξοπλισμού Θεσσαλονίκης συγκεντρώνει παγκόσμιο ενδιαφέρον, συμμετέχουν πάνω από 400 εκθέτες από όλη την Ελλάδα και αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την προώθηση ποιοτικών τοπικών προϊόντων του νησιού μας. (http://www.helexpo.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=1&page=2398)  . Η διάρκεια της Έκθεσης είναι από 7 έως 10 Μαρτίου 2013, ώρες 11.00-19.00. 

Η συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Χίου πραγματοποιείται σε συνεργασία με συμπατριώτες παραγωγούς τοπικών προϊόντων.