Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

9η ΜΑΪΟΥ : ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ


Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου


Θέμα : 9 Μαϊου, Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών


Κύριε Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου

Η 9η Μάη έχει καθιερωθεί σαν παγκόσμια μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, σαν μέρα της μεγάλης νίκης κατά του φασιστικού ιμπεριαλιστικού Άξονα Γερμανίας. Ιαπωνίας, Ιταλίας και των συμμάχων της που τελείωσε πριν από 68 χρόνια βάζοντας τέρμα στο Β' παγκόσμιο πόλεμο τον πιο αιματηρό που γνώρισε η ανθρωπότητα.
Οι νεκροί στη διάρκεια του έφτασαν τα 50.000.000.
Σ' αυτή τη νίκη συνέβαλαν όλες οι δυνάμεις που συμμετείχαν στον αντιχιτλερικό συνασπισμό και ιδιαίτερα καθοριστικό ρόλο έχει η Σοβιετική Ένωση με 20.000.000 νεκρούς.
Την 1η Μάη του 1945 η κόκκινη σημαία υψώθηκε στην Γερμανική Βουλή (Ραϊχσταγκ). Την νύχτα της 8ης-9ης Μάη η Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων. Έκτοτε η 9η Μάη ανακηρύχτηκε και γιορταζόταν σε όλες τις χώρες που υπέστησαν τα δεινά του ναζι-φασισμού ως
Αυτή τη μέρα το πολιτικό κατεστημένο της ιμπεριαλιστικής Ε.Ε. την επέτειος της αντιφασιστικής νίκης των λαών.ανακήρυξε ως μέρα της Ευρώπης.
Στόχος να σβήσουν τα εγκλήματα  του ναζισμού καιι την αντιφασιστική νίκη, από την ιστορική μνήμη και από τη συνείδηση των λαών, που, όταν θέλουν, μπορούν να συντρίψουν τους αντιπάλους τους, όσο ισχυροί κι αν είναι..
Και αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού ένα από τα  σημαντικότερα αποτελέσματα  του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ήταν οι κοσμοϊστορικές  αλλαγές στον διεθνή συσχετισμό δυνάμεων. Η Σοβιετική Ένωση λόγω του αποφασιστικού ρόλου που είχε διαδραμάτισε στην συντριβή του φασισμού και στην απελευθέρωση των ευρωπαϊκών λαών, βγήκε από τον πόλεμο με εξαιρετικά ενισχυμένο το κύρος της και με διευρυμένη την επιρροή της.
Συνέβαλε, παράλληλα, στην απόσπαση από τον καπιταλισμό μιας σειράς χωρών στην Ευρώπη, αλλά και στην Ασία, που ακολούθησαν πολύ γρήγορα το δρόμο του σοσιαλισμού, καθώς και στην άνοδο του εργατικού κινήματος στις καπιταλιστικές χώρες και του εθνικο-απελευθερωτικού  κινήματος των λαών, που οδήγησε στην κατάρρευση του αποικιοκρατικού συστήματος.

Η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών αποτελεί ένα τεράστιο αδιαμφισβήτητα γεγονός στον 20ό αιώνα, όχι μόνο γιατί έβαλε τέρμα σε έναν παγκόσμιο πόλεμο, στο έγκλημα των εγκλημάτων του καπιταλισμού ( στην έκβαση του οποίου καθοριστικό ρόλο είχε η ΕΣΣΔ μαζί με τα ένοπλα και μη λαϊκά κινήματα στις κατεχόμενες χώρες,  μα γιατί η λήξη του πολέμου συνοδεύτηκε από το άνοιγμα του δρόμου για το πέρασμα στο σοσιαλισμό μιας σειράς χωρών της Ευρώπης και της Ασίας.
Όλα αυτά θέλουν να σβήσουν από την ιστορική μνήμη. Και ανέλαβαν έργο οι πλαστογράφοι της Ιστορίας, που έχουν εκκολαφθεί από τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία.
Σήμερα οι λαοί βρίσκονται μπροστά σε διαδοχικούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού βρίσκονται μπροστά σε μια γενικευμένη επίθεση που σαρώνει κατακτήσεις δεκαετιών.
Η άνοδος της Χρυσής Αυγής και του φασισμού στη χώρα  μας επιβάλλει να αντισταθούμε στην παραχάραξη της ιστορίας και η 9η Μάη να εξακολουθεί να εορτάζεται σαν μέρα της Αντιφασιστικής νίκης των λαών, ιστορικής μνήμης, παραδειγματισμού  και επαναβεβαίωσης της δέσμευσης να μην επιτρέψουμε να ξανασηκώσει κεφάλι ο φασισμός
.
Ζητάμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο φέτος –και κάθε χρόνο- να προγραμματίσει εκδηλώσεις σε όλη την περιφέρεια και να εορταστεί σαν μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών.

Επίσης ζητάμε,  να απαγορευτεί η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις εθνικές επετείους. Αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα, επίδοξος κληρονόμος του Χιτλερισμού, δεν έχει θέση στις εκδηλώσεις που τιμούν τους εθνικό-απελευθερωτικούς αγώνες του ελληνικού λαού. Προσβάλλει την ιστορική του μνήμη, τα δεκάδες εκατομμύρια θύματα του ναζι-φασισμού. Προσβάλλει τον πολιτισμό και τις ανθρωπιστικές παραδόσεις του.

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί μια φασιστική οργάνωση ιδεολογικών και πολιτικών απογόνων του ναζισμού, υμνητών του Μεταξά και της χούντας των συνταγματαρχών. Τα τάγματα εφόδου της , κατά τα πρότυπα των εγκληματικών  χιτλερικών ταγμάτων εφόδου, δεν είναι  παρά θρασύδειλοι που επιτίθενται, κυνηγούν και χτυπούν μετανάστες και Έλληνες,  παιδιά και εργαζόμενους. Αναπτύσσουν εγκληματική δράση και συσκοτίζουν τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που βασανίζουν τις λαϊκές οικογένειες, σπέρνουν το μίσος, το ρατσισμό και τη διχόνοια. Χύνουν δηλητήριο στα μυαλά και τις ψυχές των παιδιών ακόμη και στις πιο μικρές ηλικίες.
Η Χρυσή Αυγή στέκεται εχθρικά  απέναντι στον ανθρώπινο πολιτισμό, απέναντι στη μόρφωση και την παιδεία. Η καταδίκη και απομόνωση της είναι ζήτημα πολιτισμού, ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης. Καμιά ανοχή στο ρατσισμό και στο φασισμό.

Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να μην προσκαλεί και να μην επιτρέψει τη συμμετοχή -στο όνομα της Κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης- τους εκπροσώπους αυτού του φασιστικού μορφώματος σε επετειακές ή άλλες εκδηλώσεις της Περιφέρειας. Είναι συνυπεύθυνοι όσοι εξακολουθούν να δείχνουν ανοχή στο φίδι που τρέφει στον κόρφο του το σύστημα που υπηρετεί.