Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΤΑΜΠΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ




Για ταμπού απολύσεων στο Δημόσιο που πρέπει να σπάσει μίλησε το Σάββατο ο  βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

«Αν σπάσει το ταμπού των απολύσεων στο δημόσιο, η κυβέρνηση θα κερδίσει ένα σημαντικότατο διαπραγματευτικό όπλο, για να μπορέσει να πετύχει παρεμβάσεις και στην φορολογική πολιτική και σε ζητήματα που αφορούν την μεγαλύτερη πλειοψηφία των πολιτών όπως τα «κόκκινα» δάνεια» υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ τονίζοντας ότι «σε μία ουσιαστική διαπραγμάτευση δίνεις και παίρνεις».

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ


Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του βουλευτής της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του το κατηγορεί ότι θέτει ζήτημα μαζικών απολύσεων . «Σε ρόλο εμπροσθοφυλακής της τρόικας ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης έθεσε σήμερα ευθέως το ζήτημα μαζικών απολύσεων στο δημόσιο , της διατήρησης του εξοντωτικού και εκβιαστικού χαρατσιού της ΔΕΗ προετοιμάζοντας το έδαφος για νέα μέτρα» αναφέρει η Κουμουνδούρου.

«Είναι φανερό πως η κυβέρνηση, συνεπής στη στρατηγική της υποταγής, για μια ακόμη φορά, από κοινού με τους εκπροσώπους των δανειστών θα εξαπολύσουν μια νέα επίθεση ενάντια στη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Δεν δίστασαν να εγκαταλείψουν τον κυπριακό λαό συμπράττοντας στις καταστροφικές αποφάσεις του Eurogroup σε βάρος του, για να αιτιολογήσουν τη δική τους στάση των ατέλειωτων υποχωρήσεων.

Όλοι όμως έχουν κατανοήσει πως η εφαρμογή του μνημονίου δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο όπου κάθε μνημονιακή «αστοχία» έρχεται να «διορθωθεί» από νέα, πιο εξοντωτικά μέτρα» καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.
nooz.gr