Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΧΙΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ




Στη φωτό  από αριστερά ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου κ. Ευάγγελος Ατσάλης. ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  κ. Μάνος Κόνσολας και ο κ.  Δημήτριος Λέντζος,  στέλεχος του τμήματος  παραγωγικών τάξεων 




Eπίσκεψη στη Χίο πραγματοποίησαν το διήμερα 28 και 29 Μαρτίου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  κ. Μάνος Κόνσολας και  το στέλεχος του τμήματος παραγωγικών τάξεων κ. Δημήτρης Λέντζος. στα πλαίσια του προσυνεδριακών εκδηλώσεων, του κόμματος  που πραγματοποιούνται αύριο Κυριακή 31 Μαρτίου στη Μυτιλήνη.

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τις επαφές με τους  Χιώτικους παραγωγικούς φορείς, δήλωσε ο βουλευτής κ. Κόνσολας, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου , που δόθηκε χθες στα γραφεία της ΝΟΔΕ Χίου.
Οι προτάσεις θα ενσωματωθούν στον προσυνεδριακό διάλογο, κάνοντας λόγο για  ένα αναπτυξιακό  σχέδιο που περιλαμβάνει  θέσεις όπως τη μείωση του ΦΠΑ και την ιδιαιτερότητα  του νησιωτικού χώρου.
«Παρά την δύσκολη κατάσταση που περνά ο τόπος, οι άνθρωποι υπομένουν καρτερικά και δίνουν πίστωση χρόνου στην Κυβέρνηση. Η πορεία της δείχνει να αρχίζει να  ανακάμπτει σιγά- σιγά και να βρίσκει και πάλι το δρόμο της προς την ανάπτυξη και την «αλλαγή σελίδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόνσολας
Η ανάγκη να επικρατήσουν οι καινοτόμες επιχειρηματικές αναπτυξιακές ιδέες, να μειωθεί η γραφειοκρατία, να συνδεθεί ο πρωτογενής με τον τριτογενή τομέα, να αξιοποιηθεί το πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο του Αιγαιακού χώρου , είναι στα πλαίσια των επιδιώξεων και των στόχων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που κάνει μια ισχυρή  στροφή και ενδυναμώνει περισσότερο τις  επαφές της με  την κοινωνία,  τόνισε ο κ. Κόνσολας κάνοντας λόγο παράλληλα και για την  έναρξη  των προσυνεδριακών εκδηλώσεων από το Αιγαίο που σηματοδοτεί και το δικό του μήνυμα.

Απαντώντας σε ερώτηση  δημοσιογράφου του chiosvitrine σχετικά με το  πρόβλημα της φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, αναφέρθηκε στην επιτυχή έκβαση του σχεδίου ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ που υλοποιεί το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, και ενημέρωσε ότι σύντομα αναμένεται να κατατεθεί  και νομοσχέδιο για το νέο θεσμικό πλαίσιο Ιθαγένειας.

Τέλος  για θέματα σχετικά με την ερήμωση των νησιών και την ανεργία των νέων , ανέφερε ότι υπάρχει ένα πακέτο 18 δις για την τόνωση της επιχειρηματικότητας , που θα αναζωογονήσει την αγορά.