Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ «ΑΓΝΩΣΤΟ» ΕΘΕΛΟΝΤΗ





Οι φιλοξενούμενοι και η θεραπευτική ομάδα του Ψυχιατρικού Ξενώνα Χίου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν από καρδιάς  Aνώνυμο Eθελοντή που με πρωτοβουλία του καθάρισε τον προαύλιο χώρο του Ξενώνα.

       Η επιθυμία να δημοσιεύσουμε το ευχαριστήριο αυτό ενισχύθηκε από τη δράση του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου, τη δράση των Σχολείων, καθώς επίσης και πολλών άλλων Εθελοντών οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν με πράξεις  τον Ψυχιατρικό Ξενώνα.

        ΑΝΘΡΩΠΟΙ πάνω απ’ όλα, ανεξαρτήτως ηλικίας, κοινωνικό- οικονομικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας,  δίνουν απλόχερα τη στήριξη τους χωρίς οι πράξεις τους να έχουν ως απώτερο στόχο το κέρδος ή την προσωπική εξέλιξη. Αποδεικνύουν ότι τελικά η οικονομική και κυρίως ηθική κρίση που μαστίζει την εποχή μας, δεν έχει διαλύσει τα πάντα. Οι εθελοντές με τη θέληση τους και τη διαρκή ανιδιοτελή συνεισφορά τους ενδυναμώνουν τους κοινωνικούς δεσμούς και προάγουν την κοινωνική ευημερία.  

         Όταν οι δομές της Ψυχικής Υγείας καταρρέουν εξαιτίας της έλλειψης μέριμνας από το κράτος και οδηγούνται στον αφανισμό, η ψυχή των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ τις ανασταίνει.