Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΣΑΜΟΣ : ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


Αποφασισμένοι να μην φύγουν από το γραφείο της διοικήτριας του νοσοκομείου Σάμου δήλωσαν οι περίπου 70 εκπρόσωποι φορέων από την Ικαρία και εργαζόμενοι του νοσοκομείου του νησιού, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση του υπουργείου Υγείας να συγχωνευτούν διοικητικά τα δύο νοσοκομεία του νομού.
"Η συγχώνευση αυτή θα επιφέρει πολλά προβλήματα στην λειτουργία και των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων ως προς την προμήθεια υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού αλλά και ως προς την στελέχωσή τους με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό" τόνισαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ικαρίας.

Οι Ικαριώτες ζητούν να επισπευτούν οι διαδικασίες για την δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης του υπουργείου για την άρση της συγχώνευσης του νοσοκομείου Ικαρίας με αυτό της Σάμου.
Συγκεκριμένα, τον προηγούμενο Φεβρουάριο μετά από δυναμικές κινητοποιήσεις των Ικαριωτών είχε υπάρξει δέσμευση από το υπουργείο Υγείας ότι θα αρθεί η απόφαση της συγχώνευσης αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ ως επίσημη απόφαση υπογεγραμμένη από τον υπουργό.
Οι Ικαριώτες αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους προχωρώντας στην κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου Σάμου.
Αρχικά ζήτησαν από την διοίκηση να λάβει σαφή θέση υπέρ των εργαζομένων ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία με το διοικητή της 2ης ΥΠ.Ε Πειραιώς και Αιγαίου Γιάννη Ευδοκιμίδη τους μεταφέρθηκε ότι το θέμα έχει παγώσει προς το παρόν.
Η Επιτροπή Αγώνα της Ικαρίας ζήτησε στην συνέχεια να συνομιλήσει με τον Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας κ. Καλλίρη κάτι όμως που δεν επετεύχθη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των Ικαριωτών που προτίμησαν να χάσουν το πλοίο της γραμμής και να μείνουν στη Σάμο μέχρις ότου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.
Στο πλευρό των Ικαριωτών τάχθηκε ο σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο της Σάμου, το ιατρικό προσωπικό, το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ.
newsit.gr